НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болките, които имате, ви казват кой орган не функционира правилно

Болките, които имате, ви казват кой орган не функционира правилно

0
Болките, които имате, ви казват кой орган не функционира правилно
Болките, които имате, ви казват кой орган не функционира правилно

Ето болките, на които тялото реагира най-често!

Всички ние някога сме имали болка в тялото, която не можем да опишем или да разберем от какво точно е причинена.

В тези моменти бихме искали да можем да погледнем вътре в тялото и да идентифицираме органа или мястото, което ни създава проблем.

Разбира се, не разчитайте единствено на това и всеки път, когато изпитвате силна болка в някои от тези места, свържете се с лекар.

Сърце

Ако нещо не е наред със сърцето, ще почувствате стягане в гърдите, което може да продължи по лявата ръка, рамото или врата. Противно на другите видове болка, сърцето не е много свързано с движението на тялото или дишането.

Бъбреци

Бъбречната болка често може да бъде объркана с обикновена болка в гърба. Разликата е фактът, че болката в бъбреците е по-дълбока и боли под ребрата. Мускулната болка обикновено се усеща под бъбреците.

Тънки черва

Най-често проблемът с тънките черва може да причини болка в пъпа. Ако усетите силна и напречна болка, когато се наведете или ходите, посетете лекар.

Дебело черво

Ако имате проблем с червата, това ще се характеризира с болка в корема, от дясната страна. Този проблем може също да причини затруднено изпразване на червата.

Бели дробове

Дробовете сами по себе си не могат да ви болят, защото нямат нервни окончания. Но може да почувствате тъпа болка в гърдите около белите дробове. Болката може да бъде последвана от лека кашлица и загуба на въздух.

Сляпо черво

Сляпото черво се намира в долната дясна част на корема. Но болката, причинена от проблеми с него, може да се разпространи в целия стомах и в горната или долната част, а може да се разпространи към десния крак.

Стомах

Ако имате проблем със стомаха, болката може да се прояви под ребрата в средата, а може да я почувствате на същото ниво, но отзад, на гърба. Болката в стомаха е близо до сърцето, така че често може да бъде объркана, но най-добре е да се консултирате с лекар.

Жлъчка и черен дроб

В случай на проблем с черния дроб и жлъчката, болката се появява в горната дясна част на корема или на същото ниво от задната страна. Симптомите могат да са горчивина в устата, жълтеница и много други признаци.

Панкреас

Болката, причинена от панкреатични проблеми, се появява в центъра на горната част на корема. По-малко интензивна болка може да се разпространи по целия корем. Болката може да се засили, ако лежите по гръб или след хранене.

loading...