НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Само една лъжичка от нея и цветята буквално “полудяха” от цъфтеж

Само една лъжичка от нея и цветята буквално “полудяха” от цъфтеж

4149
0
Само една лъжичка от нея и цветята буквално
Само една лъжичка от нея и цветята буквално "полудяха" от цъфтеж

Цветята са любимо занимание на всички жени. Предлагаме ви един съвет за по-добро развитие на вашите цветя, без торове и без препарати.

Канелата е подправка, която е особено полезна за здравето! Тя ускорява обмяната на веществата, има антисептично действие и е с толкова приятен аромат …
След ядене на кифлички с канела, вие още дълго време усещате аромата на тази подправка.

Всичко това е добре известен факт, но това че канелата е отлична тор и стимулатор за растежа на цветята, много малко хора знаят!

Как може да бъде полезна канелата?

Ако срежете корените при пресаждането на някое растение, лекичко ги наръсете с тази ароматна подправка. Тя притежава дезинфекциращо действие и помага на растението да се адаптира добре към новите условия и добре да се окорени. Опитните градинари поръсват с канела отрязаните клони: това гарантира бързото израстване на всички растения.

Канелата защитава растенията от вредители като мравки и гризачи, но също така предотвратява всякакви паразитни болести! Само 1 чаена лъжичка канела, поръсена в саксията, ще ви помогне да се защитите от нашествие на комари.

Както е известно, специфичният аромат на канелата стимулира дейността на мозъка, така че е много полезно да се торят с канела растения, които са в непосредствена близост до хората! По този начин, вие ще се чувствате много по-активна през целия ден.

Разкажете на приятелите си за невероятните ползи от канелата за цветята, те ще оценят тази информация!

loading...