НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване на банята с хитри домашни трикове

Почистване на банята с хитри домашни трикове

0
Почистване на банята с хитри домашни трикове
Почистване на банята с хитри домашни трикове

Банята и по-точно основното почистване на това помещение, както и на тоалетната е една от най-неблагодарните работи във всяка къща. Въпреки това, с помощта на тази гениална хитрост вие ще разберете, че почистването може да се превърне в празник.

Ето съветите, които ще поискате незабавно да приложите на практика в апартамента си:

Ако по огледалото в банята постоянно остават засъхнали капки, използвайте следният хитър трик. Сварете много силен чай (три пакетчета чай на чаша вряща вода), сипете течността в бутилка с пулверизатор и напръскайте върху повърхността на огледалото. Вместо с обичайните хартиени кърпички, избършете нанесената течност със смачкан вестник. И готово, огледалото в банята ви ще заблести като ново!

Малко хора обичат да почистват душ-кабината или ваната, но уви, мухълът си иска своето. За да се отървете от неприятните микроорганизми в душ-кабината и ваната, достатъчно е да направите разтвор от течен сапун и оцет в съотношение 1:1 и да изтриете с него всички труднодостъпни места като използвате гъба.

За да се отървете от омразните варовикови отлагания по крановете, просто натъркайте лъскавата им повърхност с половин лимон, а след това изплакнете с топла вода.

За да заблести кранчето във вашата баня като ново, трябва да намокрите една кърпа с оцет и да я оставете върху кранчето за 30 минути. За най-труднодостъпните места използвайте четка за зъби.

Много хора дори не подозират, че чашата за поставяне на четките за зъби е едно от най-замърсените места в банята. Не забравяйте от време на време да я поставяте в съдомиялна машина, за да не се размножават в нея бактерии и гъбички.

За да се отървете от бактериите и микроорганизмите в тоалетната чиния, много често само едно “тоалетно пате” не е достатъчно. Има решение и за това! Налейте половин литър оцет в казанчето на тоалетната. След това поръсете с оцет цялата повърхност на тоалетната чиния, като използвате спрей бутилка. Преди да отмиете течността, не забравяйте да почистите със стара четка за зъби под ръба на тоалетната чиния.

Не забравяйте също да почиствате поставката за четката за тоалетна поне веднъж седмично. За тази цел напълнете 3/4 от резервоара на поставката с течен сапун или препарат за миене на съдове, изчакайте известно време и след това изплакнете.

loading...