НАЧАЛО ЗДРАВЕ С тази проста напитка веднага ще се освободите от мигрената

С тази проста напитка веднага ще се освободите от мигрената

0
С тази проста напитка веднага ще се освободите от мигрената
С тази проста напитка веднага ще се освободите от мигрената

Постоянно имате главоболие? Направете тази проста напитка, която веднага ще ви спаси от мигрената.

Тази проста напитка ще ви помогне да се отървете от главоболието за 30 минути. Диетолозите съветват да направите домашно кафе без захар, в което да добавите сока от половин лимон. Тайната се крие в кофеина, който свива кръвоносните съдове, което означава, че капилярите в мозъка могат да се съберат и с това да успокоят болката, която се дължи на разширените кръвоносни съдове.

Но, ако консумирате твърде много кофеин, това отново може да доведе до главоболие. Есенциалните масла на лимона също са от голяма помощ при главоболие, причинено от храносмилателни проблеми. Лимонът съдържа лимонена киселина, която превръща киселината в храносмилателния тракт в алкално състояние. Алкално състояние означава по-висока концентрация на кислородни молекули, което облекчава главоболието.

Друг интересен факт за комбинацията на кафе и лимон е това, че тя произхожда от традиционната китайска медицина, която класифицира храните в 4 категории според температурата (прясна, студена, топла и гореща) и според петте елемента на природата вкусовете са кисело, горчиво, сладко, люто, солено, неподсладено.

Кафето е горчиво, има топла природа, докато лимонът от своя страна има кисел вкус и освежаващ характер. Комбинацията от тези енергийни свойства прави кафето и лимона чудесно лекарство за главоболие.

loading...