НАЧАЛО ЗДРАВЕ 4 продукта, които вредят на състоянието на кожата на лицето!

4 продукта, които вредят на състоянието на кожата на лицето!

0
4 продукта, които вредят на състоянието на кожата на лицето!
4 продукта, които вредят на състоянието на кожата на лицето!

Знаете ли как се “отразяват” тези 4 продукта върху кожата на лицето ви? Експертът по грижа за кожата д-р Нигма Талиб вярва, че храните и напитките, които човек консумира, имат способността незабавно да “се проявяват” върху лицето.

В продължение на много години работа, включително с известни личности, д-р Нигма забелязала, че кожата на лицето може да разкрие много. Ето защо е важно да се научим как да разпознаваме SOS сигналите, изпратени от нашето тяло.
Алкохолът, липсата на сън и неправилното хранене със сигурност ще засегнат нашето лице. В същото време в “черният списък” на д-р Нигма Талиб влизат: вино (алкохол), мляко и млечни продукти, глутен и захар.

Неведнъж се убеждавала, че причините за ранните бръчки, акне, зачервяване на кожата и други проблеми са точно тези продукти.

1. Вино (и друг алкохол)

Симптоми: обостряне на бръчките, зачервяване на очите или зачервяване между веждите (проекционна област на черния дроб), увиснали клепачи, дехидратирана, суха кожа с разширени пори, розови бузи и нос, дълбоки назолабиални гънки.

Какво трябва да направите: да се откажете от алкохола за поне 3 седмици, за да възстановите баланса в червата. Ако сте на празнична или приятелска среща, изберете сухи вина, те съдържат по-малко захар и са по-полезни.

2. Мляко и млечни продукти

Симптоми: подути клепачи, торбички и тъмни кръгове под очите, петна и малки бели пъпки, включително и на брадичката (проекционната зона на репродуктивните органи).

Причини: Най-вероятно тялото не абсорбира добре тези продукти. Но има и друга причина: Една чаша мляко често съдържа значителен брой химикали и хормони (аналгетици, антибиотици, растежни стимулатори и т.н.), съдържащи се във фуража за крави. Всички тези компоненти засягат хормоналния дисбаланс и са способни да причинят увеличен растеж на клетките, които припокриват порите.

Какво трябва да направите: да се откажете от млечните продукти за 3 седмици. Скоро ще забележите подобрението.

3. Глутен

Симптоми: подути червени бузи, тъмни пигментационни петна и възпаление на брадичката.

Какво трябва да направите: да се откажете от продуктите, съдържащи глутен: зърнени култури, брашно и макаронени изделия. Вместо това, консумирайте храни, съдържащи полезни фибри (трици, сушени кайсии и др.). Пийте повече вода.

4. Захар

Симптоми: бръчки по челото (област, отговорна за проблеми с храносмилането), отпускане на кожата около очите, измъчено лице, сив или блед цвят, изтъняване на кожата, може да се появи акне в областта на лицето (както и на раменете и гърдите, изтъняване на веждите (което е свързано с повишен стрес върху надбъбречните жлези, отговорни за производството на инсулин).

Вижте още: Сок, който дава енергия, свежест и укрепва имунитета

Какво трябва да направите: откажете се от “допълнителните” порции захар (торти, бисквити, сладки плодови сокове, рафинирани въглехидрати, преработени продукти). Първо можете да намалите “сладките храни” наполовина и след това да достигнете до минимум или нула “доза” захар.

loading...