НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Богата реколта от картофи: Възможно е с тези съвети!

Богата реколта от картофи: Възможно е с тези съвети!

0
Богата реколта от картофи: Възможно е с тези съвети!
Богата реколта от картофи: Възможно е с тези съвети!

Възможно ли е да получите цяла кофа картофи само от един храст? Възможно е! И днес ще ви кажа как да го направите. Ето няколко чудесни съвети за градинарство:

Всеки тип почва съответства на агротехническо си съдържание. И какво ако градината ви е богата на черноземна почва? В случая също има тънкости. Искам да ви опиша как да засадите картофите в чернозем, използвайки амофоска (1 ч.л. за 5 храста).

В началото нарязах картофите, така че да имат 2-3 пъпки, общо 20 храсти. След това към 10 литра вода добавих 1 супена лъжица Бордо смес, 0,5 чаша пепел, 1 ч. л. борна киселина и малко калиев перманганат, от който цветът става леко розов. И поливах посевите на 15-30 минути. Тази смес оздравява картофите, а борната киселина ги предпазва от увреждания.

След това с помощта на мотика направих малка дупка, в която хвърлих малко амофоска.

И когато върховете пораснаха на 12-15 см, ги наклоних настрани и ги покрих с почва. След известно време върховете отново пораснаха и отново ги засипах. И когато започнах да копая картофите, не успях да направя това с лопата – тогава взех широка вила и изкопах храста от всички страни.

1 храст даде две кофи картофи, почти нямаше развалени. Сортът, който имахме, беше нещо като Карагандинка – продълговати с овални окраски. Някой нарича сорта “Дъга” или “Бор”, но това няма значение. Сортът е ранен. Двете кофи картофи също нарязах, но парчета, които съдържаха по 1-2 пъпки.

Засадих ги по обичайния начин, с амофоска, но след цъфтежа ги изкопах в края на месец май, след това имах реколта през цялото лято, на всеки 5-7 дни и събрах през първата година 16 кофи!

На втората година, обработвах земята от есента и пролетта, но по лични причини вече не можех да прекарвам толкова време в градината си и ходих там веднъж седмично, а понякога дори на 2 седмици. Поливах рядко сутринта. Отглеждах няколко сорта картофи.

Вижте още: Вижте градината на този човек и ще се изумите!

Засадих картофите по сортове, разделих ги с боб и фасул и поръсвах с амофоска. По този начин вредилите, акрите, гниенето напълно изчезнаха.

loading...