НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца...

Това ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца на ден за 2 седмици

0
Това ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца на ден за 2 седмици
Това ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца на ден за 2 седмици

Ако сте обичали яйца, когато сте били деца, сигурно са ви казвали, че не трябва да ги ядете всеки ден, защото повишават холестерола или че се дебелее от тях? Дали това е вярно или не?

Ще бъдете изненадани, според направените проучвания, всъщност е здравословно да ядете яйца всеки ден! Ако все още не го вярвате, прочетете по-надолу и ще видите сами. Би било по-добре да ядете домашно отглеждани яйца, т.е. да знаете техния произход, от каква ферма произхождат и с какво хранят кокошките.

Намалява риска при раждане поради недостиг на киселини

Яйцето съдържа 0,7 микрограма витамин В9. Ако той липсва по време на бременност, това засяга нервната система на бебето.

Забавя стареенето

Здравният център в Берлин доказа, че яйцата забавят стареенето и предотвратяват рака на кожата. Специалистите от центъра установили, че яйцето съдържа естествено жълт цвят, който е богат с клетки за регенерация. Тялото не може да създава само такива клетки.
Обърнете внимание: вареното яйце съдържа повече от тези клетки, отколкото суровото!

Намалява риска от появата на рак

Изследването установило, че едно яйце на ден намалява риска от рак на гърдата с 18% при тийнейджърките. Яйцата ефективно свързват женските хормони естрогени, а те са отговорни за предотвратяването на рака.

Помага на черния дроб, подобрява здравето на кожата и косата

Яйцата са богати на витамин В12 и протеини. Тези добавки са жизненоважни за блестящата коса и отличната кожа. Удивително е как яйцето със своите протеини може да подобри косата за много кратко време.

Подобрява здравето на очите

Яйцата могат значително да помогнат за подобряване на зрението. Съдържат голямо количество лутеин, витамин А. Той е решаващ за ясно зрение. Ако ви липсва витамин А, има шанс вашето здраве да се влоши.

loading...