НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 15 идеи как да създадете градината на мечтите си!

15 идеи как да създадете градината на мечтите си!

0
15 идеи как да създадете градината на мечтите си!
15 идеи как да създадете градината на мечтите си!

След дългите студени месеци е време да се зарадвате на красивите растения и цветя. Вече всички собственици на къщи подреждат в ума си начини как да украсяват двора и градината си. Можете да направите цветни лехи, както обикновено, или да наемете ландшафтен дизайнер. Но душата ви просто иска нещо ново и необичайно.

Вероятно искате цветята да изглеждат оригинално, да живеят дълго време и да не изискват грижи и разходи. Най-успешното решение ще бъде, ако създадете мини цветни лехи сами от импровизирани средства. Тези 15 интересни идеи ще ви помогнат да украсите пространството около къщата си по най-добрия възможен начин.

Цветни лехи в градината

1) Едва ли имате време и умения да се занимавате с градинарство. Но в случая с мини цветната градина, всичко е много просто: необходимо е само подходяща саксия, малко почва, семена или разсад.

2) Получава се уютен живописен ъгъл, ако поставите саксия с растения върху табуретка до мястото ви за почивка.

3) Старите емайлирани съдове в никакъв случай не трябва да бъдат изхвърляни. Защо да го правите, като могат да ви послужат като стилна саксия?

15 идеи как да създадете градината на мечтите си!

4) Цветните лехи в автомобилните гуми вече са станали класика. Поглеждайки към тази очарователна цветна саксия, вие незабавно ще попаднете под очарованието на нейната простота.

5) Това е стара врата, към която е прикрепена саксия с цветя. Изглежда привлекателно и мистериозно!

6) Създайте великолепно пространство с помощта на висящи саксии. Този вариант ще бъде спасение при малка територия. В допълнение, стената от цветя може да служи като ограда.

7) Старите алуминиеви лъжици се превръщат в основа за цветна декорация за по-малко от час. Украсете стената с цветя – за тази цел не ви трябва много!

8) Имате ли класически чугунен котел, който е станал неизползваем? С малко въображение ще се превърне в оригинална цветна леха. За имитация на “огън” ще ви служи всяко ярко оранжево или червено цвете.

9) Ненужните мебели ще бъдат отлична платформа за творчество. Ще свършат работа масите, столовете, леглата и нощните шкафчета. Преди засаждането на цветята, е добре да ги боядисате.

10) Алуминиевите легени ще послужат като основа за цялостна композиция от цветни лехи. Те могат да бъдат преместени и поставени навсякъде.

11) Старата количка, боядисана в ярки цветове, ще бъде отлична основа за ярка флорална композиция.

12) Ако организирате цветна леха в стара лодка, ще й дадете нов живот. Не е ли прекрасно да имате такава екстравагантна цветна градина?

13) След като направите цветните лехи и цветарници със собствените си ръце от пънове и трупи, вие не само ще се отървете от ненужните елементи на ландшафтния дизайн, но и ще украсите вашата градина по оригинален начин. Предварително засадете растението в саксия и след това го поставете в кухината на дървото.

14) Подобна конструкция ще украси непривлекателната ограда и ще даде фин артистичен чар на фасадата на къщата. Изрисувайте саксиите в пастелни цветове с акрилна боя – така те ще бъдат в по-добра хармония с околната зеленина.

15) Дори старите излезли от мода чанти, могат да бъдат превърнати в саксии за цветя. Закачете ги на стената или оградата, за да получите интересна декорация.

Вижте още: Правилна грижа за петунията за изобилен цъфтеж

Гледайки тези цветни лехи, разбирате колко безкрайни са вариантите за дизайн на градината.

Надяваме се, че тези идеи са ви вдъхновили да организирате цветната градина в селската къща със собствените си ръце, така че да радва окото. Сега знаете, че с помощта на няколко предмети от бита, ще спасите природата от излишните боклуци и ще спестите ресурси за дизайн на градината.

Споделете статията с приятелите и близките си!

loading...