НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 10 признака, че жена не поддържа външния си вид

10 признака, че жена не поддържа външния си вид

0
10 признака, че жена не поддържа външния си вид
10 признака, че жена не поддържа външния си вид

Всяка жена се стреми да бъде добре поддържана. Въпреки това, често малки, но много забележими грешки могат да развалят цялостното изражение. Дори знаменитости, които посещават социални събития, облечени в скъпи вечерни рокли, понякога забравят елементарни неща, които развалят външния им вид. Не допускайте тези грешки и дори в най-обикновените си дънки, ще изглеждате добре поддържани и женствени.

1. Израснали корени на косата с различен цвят

Още не сте се нарадвали на новият цвят на косата си, а корените вече са израснали и сякаш не сте посещавали фризьорски салон от месеци. Това е основният признак на неподдържаната коса. Можете да направите кичури и така израсналите корени ще бъдат като “част от пейзажа”.

2. Цъфтящи краища на косата

Дори ако искате косата ви да расте по-бързо, това не е причина да имате накъсани краища. Най-добре периодично да подстригвате косата си с поне няколко сантиметра.

3. Олющен лак върху ноктите

Запомнете правилото за добре поддържана жена: по-добре е да имате нокти без лак, отколкото олющен лак. Това правило важи най-вече за ярките и тъмни цветове. Ако нямате време за нов маникюр, по-добре е да премахнете напълно стария лак.

4. Груби кожички около ноктите

Може да се окаже, че малко хора обръщат внимание на този детайл, но в действителност грубите кожички са много забележими. И това е, което може да развали общото изражение, дори ако си направите хубава прическа и облечете красива рокля. Опитайте се редовно да отделяте време на ноктите.

5. Проблемна кожа

Разбира се, акнето и пъпките не винаги са знак, че една жена не се грижи за себе си. Понякога това е проява на някакво заболяване или хранително разстройство. В борбата с несъвършенствата, гладката, добре поддържана кожа е стандарт за красота, към който всяка жена трябва да се стреми. Ако имате проблемна кожа, внимавайте как се храните, правете редовно маски и почиствайте, както и използвайте съветите на козметик.

6. Жълти зъби

Малко са хората, които ще ви кажат този проблем в лицето, но жълтеникавата усмивка не краси никого. Не забравяйте, че кафе, чай и цигари са основните врагове на белота на зъбите. Ако не можете да се отървете от лошите навици, тогава редовно избелвайте зъбите.

7. Стар грим

Разбира се, всеки има дълги и трудни дни, когато няма време да поднови грима си. Но това не е причина да сте с размазан или стар грим. Носете в себе си почистващи кърпи за лице, използвайте основа за сенки, освежавайте червилото след хранене колкото се може по-често, за да коригирате външния си вид.

8. Суха кожа

Кожата на лицето се нуждае от постоянна хидратация. Това не само забавя стареенето, но също така придава здрав, добре поддържан външен вид на лицето. Сухата, лющеща се кожа изглежда неприятно. Използвайте овлажняващи и подхранващи кремове и маски.

9. Непокорни вежди

Сега са модерни естествени вежди, но това не означава, че те не трябва да се почистват изобщо. Корекцията на линията на веждите е необходима за почти всички. Веждите трябва да се почистват редовно с пинсети, като се запазва формата им. По време на нанасянето на грима, използвайте прозрачен гел за вежди, така че космите да са подредени както трябва.

10. Напукани устни

Вижте още: Най-важните мисли на баба Ванга: Защо пушите хора?

Винаги носете балсам за устни с вас. Много жени имат проблем със сухи устни. Отнасяйте се с внимание към деликатната кожа на устните, така че да остане мека и хидратирана: използвайте подхранващи маски, скраб и балсам или масло.

loading...