НАЧАЛО ЗДРАВЕ Възстановете хрущяла и премахнете болката с тези средства

Възстановете хрущяла и премахнете болката с тези средства

0
Възстановете хрущяла и премахнете болката с тези средства
Възстановете хрущяла и премахнете болката с тези средства

Най-накрая намерих инструмент, който наистина облекчава болката и възстановява хрущяла!

Остеоартритът е много често срещан здравословен проблем, особено сред хората в трудоспособна възраст. Милиони хора страдат от това заболяване. Ако сте един от тях, тогава знаете, че това е много болезнено и дразнещо състояние.

Това заболяване не е възпалително, а се асоциира с износване на хрущяла, основните симптоми на това заболяване са болка, подуване, деформация на ставите и скованост.

Основната и най-честа проява на остеоартрита е острата болка, която понякога може да бъде просто непоносима.

Има няколко средства за защита, които могат да бъдат много полезни в борбата с това заболяване:

1) Смяна на топло и студено.

Алтернативните студени и топли компреси могат да ви помогнат да сведете до минимум болката и подуването. За да направите това, трябва да прикрепите торбичка с лед за 20 минути, като за да не изгорите кожата, я покрийте с кърпа.

След това поставете топъл компрес за 10 минути, ако е възможно, повтаряйте процедурата 4 пъти на ден.

2) Хвощ.

Хвощът е богат на силиций. Поради тази причина е много ефективен в борбата с болката, причинена от остеоартрит. За да се възползвате от своя хвощ, просто трябва да пиете чаша чай всеки ден.

3) Върба

Отварата от върба има противовъзпалителен и аналгетичен ефект. Приготвянето на лечебна инфузия е изключително просто – само трябва да добавите вряла вода към върбата и да оставете да ври 5 минути. След това махнете от огъня, покрийте и оставяйте да се охлади.

На следващата сутрин изпийте чаша чай сутрин и втора чаша вечер, за да се справите с остеоартрита, да се отървете от болката и да възстановите хрущяла.

4) Розмарин.

Розмаринът е източник на много полезни вещества. Също така, поради уникалните свойства на розмарина, можете да облекчите симптомите на артроза. За да направите това, трябва да приготвите инфузия от розмарин и да използвате чаша от отварата всеки ден. Тя ще ви помогне да елиминирате болката, причинена от остеоартрит.

5) Джиндижифил.

Джинджифилът е друга много ефективна съставка за лечение на остеоартрит и много други заболявания. Той има противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат много полезни.

Ето как да приготвите инфузия от джинджифил, която се бори срещу остеоартрита.

Съставки:

  • Джинджифил (1 корен).
  • Вода (1 литър).

Подготовка и употреба:

Трябва да настържете джинджифила и да го поставите във вряща вода. Сместа се вари в продължение на няколко минути. Махнете от огъня и оставете сместа да се охлади.

Вижте още: С тази смес почистих кръвоносните си съдове и понижих холестерола

Приемайте по 1 супена лъжица от инфузията 3 пъти на ден.

Преди да използвате каквото и да е природно средство, се нуждаете от консултация с лекар!

loading...