НАЧАЛО ЗДРАВЕ Храната, която трябва да консумирате на закуска, за да бъдете здрави

Храната, която трябва да консумирате на закуска, за да бъдете здрави

0
Храната, която трябва да консумирате на закуска, за да бъдете здрави
Храната, която трябва да консумирате на закуска, за да бъдете здрави

Всеки знае предимствата на редовната закуска – намалява теглото, подобрява паметта и дори ни прави щастливи.

Но всички тези ползи зависят от това, какви храни приемаме рано сутрин.

Това са най-препоръчваните:

Яйца

Едно голямо яйце съдържа около 70 калории и 6 грама протеини, така че преди да изхвърлите жълтъка, помислете колко от хранителните вещества са в него.

Хляб, мюсли или пълнозърнест овес

Утрото е най-подходящо за понижаване на високото кръвно налягане и холестерола в кръвта, за което помагат зърнените храни. Техните фибри ще ви държат сити през деня и ще ви дадат енергията, от която се нуждаете. Винаги търсете мюсли с най-малко 5 грама фибри в него и го комбинирайте с нискомаслено мляко.

Фъстъчено масло

2 супени лъжици от това масло съдържат 8 грама протеини, което е около 20% от дневната нужда на тялото. Ако с всяко хранене приемате най-малко 1 грам протеини, успешно ще намалите нивото на кръвната захар.

Плодове

Горски плодове, банани или пъпеш. Няма нездравословни плодове, но горските плодове са отлични антиоксиданти, а портокалите са пълни с витамин С и калий. Така че, комбинирайте добре!

Кисело мляко

Чаша кисело мляко съдържа протеини, колкото една голяма пържола. Винаги избирайте кисело мляко, което има два пъти повече протеини от обикновеното и няма захари и подсладители за разлика от плодовите млека.

Кафе

Има различни критики за кафето, но много от медицинските изследвания възстановиха добрата репутация на тази ароматна напитка. Освен ако не пиете повече от 4 чаши кафе на ден, няма да ви се случи нищо лошо.

Храни, които трябва да избягвате за закуска: бекон, колбаси, картофи, топено сирене, бисквити с крем, енергийни блокчета.

loading...