НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ашваганда – природен лек за жени в менопауза

Ашваганда – природен лек за жени в менопауза

0
Ашваганда - природен лек за жени в менопауза
Ашваганда - природен лек за жени в менопауза

Тъй като причината за симптомите при повечето жени е намаленото ниво на естроген, трябва да се отдели специално внимание на този хормон. Използването на лечебни билки и храни, съдържащи фитоестрогени, е истински балсам за жени в менопауза.

Въпреки че менопаузата не е болест, а напълно нормален естествен процес, представителките на нежния пол, през този период могат да облекчат симптомите, като използват природни лекове.

Тъй като менопаузата най-често настъпва между 45 и 55-годишна възраст, това е времето, след бурен живот, когато жените трябва да намалят темпото и да се посветят на себе си.

Климаксът е неизбежен и естествен, така че е по-интелигентно да се радвате на окончателното прекратяване на менструацията, отколкото да се отчайвате. Положителното отношение води до положителни резултати.

Представяме ви най-полезните природни лекове при менопауза:

1. Масло от вечерна иглика – благодарение на гама-линоленовата киселина, успешно влияе върху регулирането на определени хормони и поддържа оптималното здраве на женския организъм по време на менопаузата. Пие се според инструкциите на производителя.

2. Червена детелина – цветът на тази билка е известен като богат източник на фитоестрогени от групата на изофлавоните. Това са растителни вещества, които се препоръчват като естествен заместител на съвременната хормонална терапия, тъй като те действат в тялото като естрогени.

Фитоестрогените намаляват появата на “горещи вълни” с около 40%, което при много жени в менопаузата прави живота по-лесен.

3. Бял имел – в дългата история на народната медицина,имелът доказа, че е чудесно естествено средство за регулиране на много важни функции в тялото, включително регулиране на хормоналните нарушения. Белият имел има много широк спектър от действия, така че може да бъде от голяма полза за жените в климакс.

Освен че влияе върху регулирането на хормоните, белият имел регулира кръвообращението, кръвното налягане, облекчава главоболието, безсънието, умората, безволието – всички възможни симптоми на менопаузата.

За да си приготвите безопасно лечебна напитка с бял имел, ви трябват експертни познания и опит, така че не бива да посягате към нея с лека ръка. Най-добре е да купите еликсира в аптека или в специализираните магазини и след това стриктно следвайте инструкциите за употреба.

Тъй като тази билка има силен ефект, препоръчителната доза не трябва да се превишава. Най-добре е да се консултирате с лекар преди да започнете лечението.

4. Женшен (Ашваганда) – Тази билка е известна и като еликсир на младостта, защото забавя процеса на стареене. Има благотворен ефект върху много функции в тялото, въпреки че съдържа билкови естрогени. По принцип индийският женшен е много полезен при менопауза, защото облекчава здравословните проблеми, характерни за хората на средна възраст и възрастните хора.

loading...