НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съвети как да неутрализирате лошия дъх на чесън от устата

Съвети как да неутрализирате лошия дъх на чесън от устата

0
Съвети как да неутрализирате лошия дъх на чесън от устата
Съвети как да неутрализирате лошия дъх на чесън от устата

Съвети как да неутрализирате лошия дъх на чесън от устата.

Вярно е, че някои ястия не могат да не бъдат подправени с чесън, а не бива и да забравяме ползите от него за нашето здраве. Но борбата с дъха на чесън е съвсем различна история.

Какво трябва да се направи по този въпрос?

По думите на експертите, когато консумираме чесън, тялото ни произвежда газове, съдържащи сяра, а неприятният дъх всъщност идва от стомаха, а не от устата.

Ето какво можете да направите, за да неутрализирате този лош дъх:

Яжте горчица

За да намалите неприятния дъх след консумация на чесън, вземете една супена лъжица горчица и я задръжте в устата около минута, преди да я погълнете.

Пийте течности

Напитки като лимонада, вода или мляко могат да помогнат при неприятния дъх, причинен от чесъна. Едно проучване показва, че пиенето на мляко преди и по време на хранене с чесън намалява неприятния дъх.

Яжте храна с освежаващ аромат

Подправките, като пресен магданоз и мента, могат значително да помогнат за неутрализиране на неприятния дъх. Дъвчете дълго пресен магданоз, а също така могат да помогнат и семената от кардамон, анасон и карамфил.

Пийте чай

Чаят и особено зеленият чай или чаят от мента съдържат полифеноли, които намаляват серните съединения, получени от чесъна. Така че, пийте такива чайове по време и след консумацията на чесън.

Дъвчете зърна от кафе

Дъвченето на зърна от кафе помага да се намали неприятния дъх след хранене с чесън.

Лимон

Лимонът е много ефективен, защото съдържа антибактериални свойства. Лимонът премахва неприятния мирис и от ръцете след почистване на чесън.

Измийте зъбите си

И не само зъбите: след като ядете чесън, добре, изчеткайте зъбите и езика си.

Дъвка

Освен че ароматът на дъвка ще помогне за освежаване на дъха, също ще стимулира и освобождаване на повече слюнка, която е от ключово значение за освобождаване от лошия дъх.

Вода за уста

Ако страдате от неприятен дъх, ползвайте вода за уста.

loading...