НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как правилно да перете тюл така, че да не пожълтява?

Как правилно да перете тюл така, че да не пожълтява?

0
Как правилно да перете тюл така, че да не пожълтява?
Как правилно да перете тюл така, че да не пожълтява?

Как правилно да изперете тюл и други тъкани, така че да не пожълтеят:

1) Накиснете тюла в топла вода при температура от 36 градуса, като добавите много сол към водата. Солта ще омекоти водата и ще премахне цялата жълтеникавост и мръсотия. Водата ще стане изненадващо тъмна – толкова силен е ефектът на солта. Нека материята остане във водата час и половина.

2) Изплакнете отново с топла вода. Факт е, че от горещата вода тюлът и другите тънки тъкани стават жълти и твърди. Водата не трябва да бъде твърде топла. Проверете температурата на водата с лакът, както при къпането на бебе.

3) Отново налейте вода със същата температура, сега добавете прах, най-добрия, който имате! Изперете, изплакнете, не изстисквайте!

4) Отново налейте вода с температура от 36 градуса, добавете 1 супена лъжица оцет за 1 литър вода. Това е необходимо да се направи, за да има тюлът “блясък”. Влакната на плата ще станат лъскави, еластични, на слънце този ефект ще се засили. Платът ще бъде прекрасен на светло!

5) След това налейте отново вода със същата температура, добавете към водата синка за пране. Водата леко ще придобие син цвят. Вашият тюл ще стане снежнобял от тази процедура!

Вижте още: Дизайн с гипсокартон: 5 супер ефективни техники

Точки 5 и 4 могат да се комбинират, но водата със синка трябва да бъде последната стъпка!

Това е всичко! Вашият тюл ще блести и ще изненада приятелите и познатите ви със своята чистота и новост.

loading...