НАЧАЛО ЗДРАВЕ Медът и удивителните му преимущества за вашето здраве

Медът и удивителните му преимущества за вашето здраве

0
Медът и удивителните му преимущества за вашето здраве
Медът и удивителните му преимущества за вашето здраве

Често забравяме, че Майката Природа винаги е там, осигурявайки много ефективни природни средства, които могат да ни помогнат при различни проблеми. Медът определено е един от най-добрите средства, които могат да поддържат цялостното ви здраве.

Просто консумирайте 1 супена лъжица от това невероятно природно средство и тялото ви ще бъде благодарно!

Ето някои преимущества за здравето, които предлага меда:

1) Силно сърце

Стеснените артерии могат да причинят сърдечна недостатъчност, главоболие и загуба на паметта. Антиоксидантите, скрити в меда, могат ефективно да предотвратят тези проблеми и да поддържат здравето на сърцето ви.

2) Здрав стомах

Медът има силни антисептични свойства. Той лекува храносмилателни проблеми, разрушава бактериите в стомаха и лекува малките рани на лигавицата. Според експерти, трябва да консумирате 1 супена лъжица мед всяка сутрин преди закуска.

3) Отслабване

Забравете за “естествените подсладители” и започнете да използвате мед. Това е по-здравословната алтернатива, която може да ускори метаболизма ви и да намали теглото ви.

4) Намалява холестерола

Медът е отличен източник на витамини, минерали и хранителни вещества, които могат да понижат холестерола.

5) Почиства кожата

Благодарение на своите антиоксидантни свойства медът може да премахне токсините от тялото ви. В допълнение, той се бори с бактериите, което на свой ред подобрява състоянието на кожата ви.

6) Подобрява паметта

Медът има високо съдържание на калций, който може да подобри паметта, да намали стреса и да възстанови клетъчната антиоксидантна защитна система.

7) Намалява нервното напрежение

Медът е богат на глюкоза, която е изключително полезна за невроните. По този начин тя има способността да успокои нервите и да лекува умората. Медът бързо се абсорбира в кръвта и бързо облекчава различни психични разстройства.

8) Подобрява съня

Медът съдържа захар, която може да повиши нивото на инсулин в кръвта, като по този начин стимулира освобождаването на серотонин, който се превръща в мелатонин. По този начин медът подобрява съня.

В комбинация с чесън медът може да даде още по-добри резултати. Тази мощна комбинация е една от най-добрите естествени антибиотици, които могат да стимулират вашата имунна система и да поддържат цялостното ви здраве. Опитайте тази рецепта!

Необходими съставки:

1 чаша натурален мед

3-4 глави чесън

малък буркан с капачка

Вижте още: Подобрете зрението си без хирургическа намеса!

Получаване:

Трябва да почистите главите на чесъна и да ги поставите в бурканче. Изсипете меда и затворете буркана с капачка.

Съхранявайте буркана на студено и тъмно място в продължение на няколко дни.

Трябва да приемате 1 супена лъжица от това средство всеки ден, на празен стомах.

loading...