НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Амониев алкохол за растеж на разсада от пипер

Амониев алкохол за растеж на разсада от пипер

0
Амониев алкохол за растеж на разсада от пипер
Амониев алкохол за растеж на разсада от пипер

Предлагаме на вашето внимание уникално средство за растеж на разсада от пипер. Този метод ми беше предложен от свекървата ми, която винаги има добра реколта от пипер.

Амониевият алкохол за растеж на разсада от пипер е тайната на свекървата ми!

Един от най-добрите торове за разсада от пипер е амониевият алкохол. Това е азотно съединение, което растението лесно усвоява. То помага за укрепване на стъблото, което е много важно за получаването на добра реколта. Също така, амонякът стимулира растежа на листата и допълва липсата на азот.

Захранете посадъчния материал с амониевия алкохол 10 дни преди засаждане в земята. За да приготвите разтвора разредете в 1 литър вода 1 чаена лъжичка амониев алкохол. С получения разтвор полейте разсада при влажна почва.

Вторият път амонякът се използва по време на засаждането на разсада в почвата. За да приготвите разтвора, в кофа с вода разредете 10 мл амоняк. Полученият разтвор излейте в добре приготвената за засаждане почва на растението.

Вижте още: Старите скъсани чорапогащи са истинско съкровище

След това поръсете с малко почва и засадете пипера. Този тип торене не само подхранва растението, но и гони вредителите.

loading...