НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи

Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи

0
Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи
Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи

Как да отгледате домати на балкона си?

Скоро идва лятото, а с него неограничен достъп до витамини от собствения ни дом. Но не е задължително да живеете на село, за да имате пресни зеленчуци. Можете дори да си организирате мини градина в апартамента. Можете да си направите цяла доматена градина. Съществува толкова лесен начин, че дори неопитен човек може да се справи!

Можете да се наслаждавате на доматите през цялата година.

Какво е лятната кухня без домати? вкусни салати, сочен шиш кебап, ароматна пица. Доматите са добър избор по всяко време на годината. И за да избегнете плащането на прекалено високи цени, започнете да отглеждате домати сами. Да, точно така –  вкъщи. Всичко, от което се нуждаете, е балкон, саксия и един пресен домат. Не вярвате? Вижте сами!

Нарежете доматите и ги поставете в саксията с почвата.

Вземете един голям домат: сочен, добре узрял, с хубави семки.
Нарежете го на няколко големи кръгчета и го поставете в саксия с подготвена почва.

Поръсете почва отгоре и изчакайте.

Покрийте с почва, полейте и изчакайте, а докато чакате, не забравяйте да напоявате добре доматите. Почвата винаги трябва да е влажна, но не мокра.

След една седмица.

След една седмица ще видите първите зелени издънки. Опитните градинари съветват на 14-15 ден да изберете най-голямата от тях и да го пресадите в отделен саксия. Продължете да поливате.

След един месец.

Един месец по-късно най-големите разсадете отделно. И скоро ще видите как плодовете започват да растат и узряват. Не е ли прекрасно?

С повече грижи скоро ще имате реколта.

loading...