НАЧАЛО ЗДРАВЕ Джинджифилът и неговото приложение в медицината

Джинджифилът и неговото приложение в медицината

0
Джинджифилът и неговото приложение в медицината
Джинджифилът и неговото приложение в медицината

Напоследък джинджифилът е стана много популярен не само в областта на храненето, но и в медицината. Каква е причината за този обществен интерес към не толкова привлекателния корен?

Родното място на този “магически корен” се счита за Индия, тъй като в древните трактати на тази страна са били открити доказателства за неговото използване като универсално лекарство.

Всъщност, разбира се, всичко е много относително. И така, трябва да се сигурни, че нямате алергия към този тип продукти. Днес ще ви разкрием за основните и най-силни лечебни свойства на джинджифила.

Приложение на джинджифила за медицински цели

Тъй като джинджифилът е богат на антиоксиданти, той позволява да се използва за лечение на настинки и вирусни заболявания. При първия признак на настинка е достатъчно да изпиете горещ чай с джинджифил и мед и процесът за борба с инфекцията ще започне.

Имунната система на тялото понякога не е в състояние да се справи с непосредствената заплаха от заболяване, така че пиенето на чай със стрит корен на джинджифил значително ще улесни работата на имунната ви система.

При остеоартрит, компресите с настърган джинджифил върху областта на ставата облекчават болката.

При заболявания на гръбначния стълб, миозит и ревматизъм, ще ви помогнат ваните с отвара от джинджифил. Джинджифиловите вани също се предписват при нервно претоварване и невралгия.

Инфузии от джинджифил се използват за стомашно-чревни заболявания, като чревни колики, гастрит, дори при лечение на вирусен хепатит и дизентерия. Установено е ефективното използване на корен на джинджифил при лечението на глисти.

В стоматологията джинджифилът е намерил своето приложение в качеството си на обезболяващо средство и мощен антисептик. Може би, джинджифилът е единствената хранителна добавка, която може да се препоръчва след хранене. Освен антисептичните свойства етеричните масла обновяват устната кухина и не предизвикват странични ефекти.

Докато дъвчете малко парче корен на джинджифил, ензимите на слюнката се смесват със сока и се насищат с антиоксиданти. Обработен от слюнката, попадайки в стомаха, не предизвиква гастрит или язва, а има по-скоро антиспазматичен, противовъзпалителен и заздравяващ ефект върху стомашната лигавица.

В гинекологията джинджифилът се използва много широко в лечението на безплодие, аднексит, миоми и дори рак на шийката на матката.

Вижте още: Ето как по системата на Аюрведа да излекувате диабет!

Химическият състав на джинджифила говори сам за себе си: калий, магнезий, манган, мед, витамини В и С, цинк, желязо, фосфор, аминокиселини, етерични масла, които дават на този чудотворен корен силни лечебни свойства. Ако разгледаме индивидуално всеки елемент, съдържащ се в джинджифила, със сигурност можем да кажем, че джинджифилът е истинска панацея!

loading...