НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направих това избелване на скоро и се изненадах приятно!

Направих това избелване на скоро и се изненадах приятно!

0
Направих това избелване на скоро и се изненадах приятно!
Направих това избелване на скоро и се изненадах приятно!

Този ефект на избелване не беше получен от никакви скъпи средства. Всички петна изчезнаха и цветът стана просто невероятен. Приготвянето е лесно и достъпно, съставките също.

Кухненските кърпи и подобните тъкани, върху които преобладават мазни петна, се изпират с горчица. 2 супени лъжици горчица на прах, разтворете в 1 литър гореща вода и оставете да заври. Прецедете, разредете с необходимото количество вода и накиснете хавлиите за през нощта. Изперете нормално.

Хавлиите ще станат бели и дезинфекцирани, а картинките върху тях ще станат по-ярки.

Белите тъкани стават жълти поради старост или пране. Съвет как да извършите ефективно избелване: просто заедно с праха във водата трябва да добавите амоняк.

Дори старите тъкани след няколко подобни процедури ще “изглеждат като нови”.

Копринените и вълнени тъкани се накисват в следния разтвор: 10 литра вода, 50 грама прах за пране, 6 супени лъжици сол, 1 супена лъжица амоняк и също толкова 3% водороден пероксид. Накиснете дрехите за пет часа и след това изперете на деликатна програма на пране.

Вижте още: Как да се отървете от мравките в дома ви само за една нощ?

Чорапите могат да се накиснат в топла вода. Добавете 2 супени лъжици борна киселина, която е отлична профилактика срещу гъбични заболявания. Така можете да избелите и тениски. След това изперете в нормален режим.

loading...