НАЧАЛО ЗДРАВЕ Джинджифилът ще ви помогне, ако страдате от болка в ставите

Джинджифилът ще ви помогне, ако страдате от болка в ставите

0
Джинджифилът ще ви помогне, ако страдате от болка в ставите
Джинджифилът ще ви помогне, ако страдате от болка в ставите

Джинджифилът е натурално ефективно средство, чиито противовъзпалителни свойства са доказани отдавна. Дори в Древен Китай джинджифилът е широко използван за намаляване на болката. Той помага за облекчаване на състоянието при артрит, елиминира болките в мускулите и главоболието, както и болката в колянната става и болката в ставите на пръстите, ускорява кръвта.

Има много начини за консумация на джинджифила. Някои го добавят в храната под формата на прах, други пият джинджифилов сок сутрин. Днес ще поговорим повече за джинджифила.

Какво е джинджифилов компрес и как да го използвате?

Джинджифиловият компрес е ефективно средство за лечение на мускулни болки и облекчаване на симптомите на разширени вени, навяхвания и дори ревматизъм. Като активна съставка джинджифилът предизвиква усещане за парене и повишава температурата на тъканите. Не се притеснявайте, защото това е начина, по който той се проявява в пълна сила.

Съставките на компреса проникват дълбоко в кожата и лекуват основния първоизточник на болката. Когато ви боли колянната става или глезена, ще се почувствате много по-добре, ако поставите джинджифилов компрес върху крака си.

За да приготвите джинджифиловия компрес, ще ви трябват следните съставки.

Съставки:

70 грама корен на джинджифил

2 супени лъжици морска сол

4 скилидки чесън

Приготвяне:

1) Започнете с почистването на джинджифила от кората и внимателно го обелете.

2) Сега почистете чесъна.

3) Намачкайте джинджифила, чесъна и морската сол в хаванче.

4) Внимателно ги стрийте до еднородно състояние.

5) Вземете парче готварска хартия, достатъчно, за да обвиете болната става.

6) Получената смес се прилага върху кожата на мястото, където болката е най-силна.

7) Отгоре леко обвийте компреса с кухненско фолио, като омотаете крака не твърде стегнато, но така, че компресът да се задържи.

8) Ако е необходимо, фиксирайте с лейкопласт.

9) Ако е възможно, поставете превръзка върху кухненската хартия. Тя ще предпази компреса при движение. Носете превръзката през целия ден.

10) Препоръчителният период на използване на компреса е най-малко 6 часа.

Обърнете внимание на факта, че компресът не се препоръчва за употреба при отворени рани. Той може да помогне само при вътрешни болки в ставите и мускулите.

Джинджифилът е уникален по природа и натурално лечебно средство. Той съдържа повече от 12 компонента, които могат да лекуват възпалителни процеси в човешкото тяло.

Вижте още: Ето как по системата на Аюрведа да излекувате диабет!

Джинджифилът също така намалява чувствителността на нервните рецептори към болката, действа не по-малко ефективно от лекарства като аспирин и ибупрофен. В този случай няма странични ефекти, което е особено важно за дългосрочните курсове на лечение.

loading...