НАЧАЛО ЗДРАВЕ Разберете как да използвате замразен лимон за лечение на тумори!

Разберете как да използвате замразен лимон за лечение на тумори!

0
Разберете как да използвате замразен лимон за лечение на тумори!
Разберете как да използвате замразен лимон за лечение на тумори!

Разберете как да използвате замразен лимон за лечение на тумори, диабет и затлъстяване!

Лимоните се смятат за най-алкалния плод и заради безбройните здравословни предимства и уникален вкус и аромат, те са неразделна част от различни рецепти. Лимонът е отлично средство за детоксикация на тялото, но когато го изстискате той губи много от хранителните си вещества и голяма част от лековитите си свойства.

От друга страна, замразяването на лимона е отличен вариант. Лимоновата кора съдържа съставки, които подсилват имунната система и предлага множество здравословни свойства, като регулиране на холестерола, предотвратяване на рак, лечение на бактериални инфекции и унищожаване на паразити и червеи.

Ползи за здравето:

– Превенция на астма

– Борба с възпаленията

– Детоксикация на бъбреците и черния дроб

– Подобряване на имунната система

– Намаляване на високото кръвно налягане

– Елиминиране на вредни бактерии

– Лечение на депресия и стрес

– Борба с рака

Лимоновият сок съдържа високи дози витамин С, а кората е много ефективна при елиминирането на токсините от тялото. Изследванията показват, че лимоновата кора всъщност съдържа от 5 до 10 пъти повече витамини от самия сок.

Преди няколко десетилетия учените изследваха ефекта от лимона при лечението на рак. Те открили, че тези плодове изкореняват злокачествените клетки при няколко вида рак, включително рак на белия дроб, рак на гърдата и дебелото черво.

Най-доброто при лимоните е, че те премахват само туморните клетки, за разлика от химиотерапията, а не унищожават здравите клетки. Според д-р Мерилин Гленвил, диетолог и експерт по женското здраве, корите от различни плодове могат да укрепят имунната система и да подпомогнат цялостното здраве.

Той също така твърди, че напитките, които съдържат и месестата част на плода, т.е. смутита са далеч по-здравословни от изцедените сокове, защото съдържат и други части от плодовете, включително и кората.

Смутито от лимон има горчив вкус, така че най-добрият вариант е да замразите лимоните.

Ето как да замразите и използвате лимони:

Използвайте ябълков оцет за миене и дезинфекция на лимоните. След това ги изплакнете и ги оставете да изсъхнат. След това ги оставете да замръзнат до следващата сутрин, а след това настържете целия плод (заедно с кората, пулпата и семената). Замразените лимони могат да се добавят към различни ястия, напитки, чайове, печива, десерти и супи.

loading...