НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Приложенията на зехтина в домакинството, които ще ви изненадат

Приложенията на зехтина в домакинството, които ще ви изненадат

0
Приложенията на зехтина в домакинството, които ще ви изненадат
Приложенията на зехтина в домакинството, които ще ви изненадат

Всички знаем за чудесните кулинарни свойства на зехтина. Много готвачи твърдят, че е най-добре да се готви с него. Но много малко хора знаят за другите му приложения. Подготвихме за вас няколко идеи за използване на зехтина извън кухнята. Ето как да го използвате!

Как да използвате зехтина за необичайни цели?

1) Премахване на дъвка

Ако сте стъпили върху дъвка, или, по-лошо, залепнала е за пода, не се притеснявайте. Нанесете малко зехтин върху парцал и избършете замърсеното място. След това дъвката може лесно да се отстрани.

Приложенията на зехтина в домакинството, които ще ви изненадат

2) Погрижете се за перваза на прозореца

Необходимо е от време на време да се грижите за керамичните первази на прозореца. Идеалното средство за това е зехтинът. Просто нанесете малко количество зехтин върху перваза и го разпределете по повърхността. След това дъждът ще полира перваза, както трябва.

3) Полирайте смесителя

Малко зехтин ще ви помогне да придадете на смесителя и батерията красив блясък, който ще продължи дълго време. Също така, този трик защитава повърхността от натрупването на варовик. Резултатът е просто невероятен!

Приложенията на зехтина в домакинството, които ще ви изненадат

4) Масло за масаж

За добър ефект не е необходимо да използвате специално масло за масаж, което е доста скъпо. Вместо това използвайте зехтин. Ако желаете, можете да добавите няколко капки етерично масло. Това средство за масаж ще помогне за облекчаване на напрежението за възможно най-кратко време.

5) Дайте втори живот на дървените мебели

Смесете зехтина с лимонов сок или оцет (2:1). Нанесете малко количество от сместа върху плат. Избършете дървените мебели. Този метод ще ви помогне да скриете малките драскотини.

6) Отървете се от листните въшки

Добавете в спрей бутилка вода, малко зехтин и капка течност за измиване на съдове. Напръскайте със сместа растенията и ще се отървете от дразнещите листни въшки за дълго време.

7) Средство за премахване на грима

Средството за премахване на грим често съдържа вредни токсични съставки. Нанесете капка зехтин върху памучен тампон и разтрийте лицето си. Всеки грим се отстранява незабавно, а кожата на лицето се овлажнява.

8) Възстановете кожените изделия

Втрийте зехтина в износените кожени изделия и ги оставете за известно време. След това избършете с кърпа. Можете да използвате и вместо лак за обувки. Нанесете върху обувките тънък слой и избършете с кърпа или хартиена салфетка. Ефектът е зашеметяващ!

9) Овлажняване и блясък за косата.

Зехтинът е едно от ефективните средства, които се използват за подхранване и възстановяване на косата. Нанесете няколко капки зехтин на ръцете си, разтрийте и масажирайте скалпа. След около час измийте косата си с шампоан. Към зехтина може да добавите и един жълтък за по-голям ефект.

10) Пригответе си домашен скраб

За да го приготвите, смесете захар със зехтин и капка етерично масло. Нанесете сместа и масажирайте с ръце. Кожата ще стане мека и кадифена!

Вижте още: Нов метод за отглеждане на огромни количества картофи у дома

11) Оправете си ципа

Ако ципът заяжда, това може лесно да се коригира. Избършете зъбците на ципа с памучен тампон, напоен със зехтин. След това бавно издърпайте ципа. Готово!

Надяваме се, че след като прочетете тази информация, ще използвате “течното злато” не само за салати. Тези полезни съвети за необичайната употреба на зехтина могат да ви помогнат да се справите с много дребни проблеми в домакинството.

loading...