НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Постоянно попадате на някакво число? Ето какво може да означава!

Постоянно попадате на някакво число? Ето какво може да означава!

0
Постоянно попадате на някакво число? Ето какво може да означава!
Постоянно попадате на някакво число? Ето какво може да означава!

Това се случва на много хора. Вие сте у дома, на работа или в магазина, и в някакъв момент осъзнавате, че навсякъде виждате едно и също число. Освен това, колкото повече започвате да мислите за него, толкова по-често го срещате. Хората, които обичат нумерологията, твърдят, че по този начин Вселената комуникира с тях, опитвайки се да предаде своето послание. Някои изчисляват числото на своето раждане, други обръщат внимание на любимия номер на човека до тях. Доказано е, че един от първите нумеролози е бил Питагор, който гледал на числата не само от математическа гледна точка, но също така смятал, че имат свещено значение. Ето какво значение според нумерологията имат числата:

Числото 1

Постоянно попадате на някакво число? Ето какво може да означава!

Единицата стои сама и заема първото място в сравнение с другите числа. Ако обръщате внимание на това число, тогава у вас са развити лидерските качества и можете да водите други хора с лекота. Ценете това свое качество и се опитайте да не го използвате за зло.

Числото 2

Двойката е символ на партньорство и равновесие и напомня, че всичко в живота има черна и бяла страна. Поради важността на двойствеността, питагорците смятат, че това число е негативно. Дори без ирония имало две питагорски училища, чиито последователи враждували помежду си. Най-вероятно ще трябва да се научите да виждате във всичко не само лошата, но и добрата страна.

Числото 3

Три – във всички отношения е сакрално число. Особено яркото триединството се среща в християнската православна традиция. Света Троица: Отец, Син и Святия Дух; три подаръка на влъхвите на Христос като Бог, Царят и Изкупителната Жертва; трите предателства на Петър; трите дни преди Възкресението. Тройката символизира душата на човека като комбинация от дух – душа – тяло. Може да се каже, че предстоящите събития от живота ви ще се управляват отгоре. Това е благоприятно число.

Числото 4

4 е числото, свързано със Земята, стабилността и израза “стои с двата крака на земята”. Според питагорската традиция четири отговаря на четирите страни на света, целостта, пълнотата, хармонията и справедливостта. Има обаче изключения. По този начин 4 в Източна Азия символизира смъртта и се избягва по всякакъв възможен начин. Може би ви напомня, че е време да слезете на земята и да превърнете думите в дела.

Числото 5

5 е числото на любовта, здравето и брака. Питагорците смятат, че този съюз засяга не само хората, но и връзката между Земята и небето (4 елемента + 1 пети). Петицата най-много съответства на човешкото тяло: пет сетива, пет пръста на ръката. Нумеролозите твърдят, че ако вниманието ви бъде постоянно завладявано от това число, скоро животът ви ще бъде в хармония и всичко ще си дойде на мястото – физически и емоционално.

Числото 6

В нумерологията това число означава обединяването на два триъгълника – мъжки и женски, които символизират равновесието и хармонията. Ако често го срещате, тогава в живота ви скоро ще се появи красота, дълбоки идеи и почтеност. Може би ще научите нещо ново или ще споделите знанията си с другите, което ще направи живота ви по-интересен и многостранен.

Числото 7

Числото 7 е магическо и може да носи както щастлие, така и нещастие. Седем е символ на увереност, сигурност, съвършенство и мир. В живота, ние имаме 7 дни в седмицата, 7 чудеса на света, има много поговорки и пословици, свързани със седмицата (“Седем пъти мери, един път режи”). Може би трябва да погледнете вътре в себе си, да разчитате на вашата интуиция и да разкриете тайна, за която не можете да намерите ключ от дълго време.

Числото 8

Осем означава стабилност, баланс и сила, както и изобилие и богатство. За китайците това число означава просперитет и късмет. 88? Още по-добре! Най-вероятно щастието много скоро ще се усмихне и на вас. Освен това може да означава, че всичко върви по свой собствен начин и ще почувствате удоволствие от това.

Числото 9

Девет се свързва с магия и мъдрост, лидерство и власт. Питагорците се отнасят към тази цифра с известни резерви, защото е с единица по-малко от най-съвършеното число – 10. 9 може да означава, че ще имате трудности в близко бъдеще, но трудния начин ще добави в съкровищницата ви опит и мъдрост.

Числото 10

Числото 10 означава чистота, пълнота. С него са свързани следните значения: закон, ред, власт. Целият живот се основава на десетичния профил. Питагорците вярвали, че това число символизира нещо божествено, защото съчетава триъгълника и кръга, които древните гърци са приемали за свещени фигури. Числото 10 може да означава, че скоро ще завършите нещо важно, може би дори по-добре, отколкото очаквате.

 

Числото 11

11 се приема за основно число, което често се интерпретира като хаос, конфликт и бунт. Числото 11 също се свързва с нещо свръхестествено, и ако десятката означава съвършенство, то 11 говори за началото на нов път, дело. Може да не ви бъде лесно, но ако положите необходимите усилия, успехът е гарантиран.

Вижте още: Ако искате щастие и любов, трябва да имате тези 10 растения

Числото 12

12 символизира космическия ред и Вселената. Веднага се сещате за 12 месеца в годината – подреден и пълен цикъл. Ако постоянно срещате това число по пътя си – може би скоро ще имате ключ, който ще ви помогне да намерите решение в

сегашна ситуация и да я промените във ваша полза. Също така ви напомня, че дълбочината и мъдростта на мислите не са някъде там, а тук, до вас и около вас.

loading...