НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 17 идеи, с които да превърнете градината в цъфтящ оазис

17 идеи, с които да превърнете градината в цъфтящ оазис

0
17 идеи, с които да превърнете градината в цъфтящ оазис
17 идеи, с които да превърнете градината в цъфтящ оазис

С настъпването на дългоочакваната топлина много от нас влязоха в градината и се опитаха да я подобрят със собствените си ръце. Много ви се иска да направите ярки цветни лехи или сложен състав, който в близко бъдеще да цъфти с наситен цвят. Ако имате желание и малко фантазия, разгледайте днешните ни предложения за тази цел.

1. Емайлирани съдове

Старите емайлирани съдове могат да бъдат отлична алтернатива на обикновените саксии. Отглеждайте цветя в тях и ги използвайте, за да създавате приказни композиции. Например, съдове с растения могат да бъдат поставени на стъпалата близо до верандата или поставени на ниска табуретка в центъра на цветната градина.

2. Вкопани саксии

Зашеметяващо цветно легло, чиято площ е украсена с малки речни камъчета, с лалета, засадени в класически саксии, вкопани в земята, идеалното решение за територията около дома.

3. Окачена градина

Можете да създадете цветна градина не само на земята, но и на фасадата на къщата. За да направите това, ще са ви необходими крепежни елементи от стари лъжици и вилици. Висящи прибори, прикрепени към фасадата на къщата, ограда или навес. В обикновени стъклени буркани засадете цветя, прикрепете въже и окачете на импровизираните куки.

4. Тематична композиция

Оригиналната тематична композиция под формата на огън от цветя и дърво в желязна саксия, изпълнена със свежи цветя или зеленина, ще се превърне в централен детайл на цветната градина в селската къща.

5. Цветно легло в лодка

Старата разбита лодка е истинско съкровище за творческия човек. Използвайте я, за да създадете великолепно цветно легло. За да направите това, напълнете лодката с достатъчно земя и тор и засадете цветя. През лятото цветното легло ще цъфти и ще се превърне в зашеметяваща украса за градината.

6. Шкаф с цветя

Ако имате старо шкафче, което искате да изхвърлите, не бързайте. Вместо това, боядисайте го в ярки наситени цветове, засадете цветя в чекмеджетата, поставете няколко саксии с растения върху него. Крайният продукт ще се превърне във великолепна декорация за верандата.

7. Саксия в рамка

Креативната композиция, изработена от дървена рамка и малка метална кофа, ще се превърне в уникална висяща декорация за двора.

8. Вертикално легло с цветя

Използвайте дървени палети, за да създадете вертикално цветно легло. Може да бъде поставено на оградата или прикрепено към фасадата на сградата.

9. Градински инвентар

Ако имате лопата, гребло и други градински инструменти, които не използвате вече, създайте необичайна градинска композиция. За да направите това, закрепете инструмента към оградата, прикрепете към него няколко метални контейнера с цветя.

10. Дънер

От големите сухи дънери може да се получат ефектни цветни лехи за градината. За да реализирате тази идея, в дънера трябва да изрежете голяма дупка, ако трябва да направите дренаж и да засадите цветя. Стилната украса може да се постави в центъра на цветната градина, на верандата или в задния двор.

11. Ярки гуми

Предприемчивите градинари отдавна и активно използват старите гуми за градинския декор. Например, в гумите, боядисани с ярки бои, можете да сложите земя и да засадите цветя. Завършената декорация може да бъде прикрепена към стената на къщата или вътрешността на оградата.

12. Многоетажна цветна градина

Ярка, ефектна цветна градина, за създаването на която ще ви трябват три големи саксии с различни размери и различни цветни семена. През лятото, когато цветята цъфтят, цветното легло ще се превърне в декоративен фонтан.

13. Кръгли лехи

Цветните лехи, изработени от автомобилни гуми, боядисани в меки цветове, изглеждат много стилно и необичайно.

14. Малки бъчви

Красиво двуетажно цветно легло с контейнери, подобни на малки бъчви, е това, от което се нуждаете, за да украсите верандата.

15. Стълби

Старото дървено стълбище може да се превърне в очарователен стелаж за саксии с цветя. Може да бъде поставен на верандата, близо до ограда или в центъра на градината.

16. Цилиндрични кутии

Кутиите от под боя могат да се използват като алтернатива на обичайните саксии за цветя. Можете да опитате, като изберете растенията с цвета на боята, която преди това е била в кутията. В този случай, петната от боя ще се превърнат в един вид декоративен детайл.

17. Цветно легло с кръгла форма

Ясно оформление и план за засаждане ще ви помогнат да създадете дизайнерско цветно легло в двора си. За да постигнете желания ефект, използвайте растения с различни цветове, а един ред може да бъде заменен с цветя в саксии.

loading...