НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Най-достъпният домашен способ за отпушване на тръби

Най-достъпният домашен способ за отпушване на тръби

0
Най-достъпният домашен способ за отпушване на тръби
Най-достъпният домашен способ за отпушване на тръби

Почистването на тръби е истинско главоболие за всяка домакиня. В случай на такъв проблем ние обикновено използваме закупени средства или, в най-тежките случаи, се обаждаме на водопроводчик.

Днес ще ви разкажем как да се справите дори и с най-тежките запушвания, без да използвате вредни химикали. Този прост метод ще ви помогне да почистите запушените тръби без излишно усилие и разходи. И повече никакви химикали!

Това просто и евтино средство може да бъде приготвено вкъщи за нула време. Всяка домакиня разполага с необходимите съставки.

Ето какво ви трябва, за да премахнете запушването:
3 чаши сода за хляб;
1 чаша оцет;
1,5 чаши сол.

Как да приготвите домашно средство за отпшушване?

1. Смесете солта и содата. Изсипете сухата смес в запушената тръба (използвайте фуния за това). Поставете оцета на огъня и когато стане горещ, изсипете го в тръбата.

2. Накрая, излейте голямо количество гореща вода (голямо количество вода е необходимо при голямо запушване).

При взаимодействие на оцета със содата се образува силна пяна. Този метод ще ви помогне да се справите с почти всяко запушване. Когато на стените на тръбата няма мръсотия, водата ще тече свободно, без да се натъква на препятствия по пътя.

Така че, това е може би един от най-лесните начини за почистване на тръби с домашни средства. Вече не трябва да харчите пари и да използвате химикали, които вредят на вашето здраве! Това евтино средство го има във всеки дом и ще улесни значително процеса на почистване!

Ако приятелите ви още не знаят за този прост начин за справяне със запушванията, не забравяйте да споделите с тях тази ценна информация! Ще ви бъдат благодарни!

loading...