НАЧАЛО ЗДРАВЕ Содата ще ви помогне срещу артрит! Ето няколко рецепти!

Содата ще ви помогне срещу артрит! Ето няколко рецепти!

0
Содата ще ви помогне срещу артрит! Ето няколко рецепти!
Содата ще ви помогне срещу артрит! Ето няколко рецепти!

Ако все още мислите, че само скъпите средства могат да бъдат ефективни, тогава не сте имали възможността да изпитате действието на обикновената сода за хляб на практика. Със сигурност знаете много за ползите на содата за женското тяло и красотата. Оказва се, че този продукт може да бъде полезен за хора, които страдат от ревматоиден артрит.

Лечението със сода доказа своята ефективност в продължение на много години. С помощта на домашните средства на основата на сода, можете да се отървете от болката, да премахнете възпалението и да нормализирате функциите на съединителната тъкан. Натриевият бикарбонат може да се използва за реактивен, травматичен или ревматоиден артрит, за артроза, остеохондроза и подагра.

Средства против артрит

Напитка със сода

За да подготвите ефективно средство против артрит, в 1 чаша с топла вода разтворете 3 грама сода. Постепенно увеличете дозата до 15 грама на чаша. Консумирайте лечебната напитка на празен стомах 30 минути преди хранене 2 или 3 пъти дневно в продължение на 30 дни.

Компреси със сода

Рецепта 1

Смесете морска сол, горчица на прах, мед и сода в равни количества. Нанесете получената смес върху болното място, обвийте с найлонова торбичка и топла кърпа. Правете компреса преди лягане в продължение на две седмици.

Рецепта 2

Една част сода за хляб смесете с десет части мед и същото количество керосин. Нанесете от готовата смес плътен дебел слой върху памучна или ленена тъкан. Фиксирайте компреса върху засегнатата става и оставете за 45-60 минути (докато започнете да усещате леко парене). След това махнете компреса, намажете болезнената област с растително масло и я увийте с вълнен шал. Тази процедура трябва да се прави в рамките на 14 дни в интервал от 2 дни.

Вана със сода

В еднакво количество разтворете в леген с вода или вана сода за хляб и морска сол. Оставете краката си във водата 15-20 минути, периодично масажирайки болната област. Ако искате вана със сода и морска сол, имайте предвид, че най-добре е да я направите преди лягане, тъй като подобен продукт има успокояващ ефект.

Вижте още: Китайците и тяхната „карта на лицето“, която показва заболявания

Разбира се, содата ще допринесе за борбата срещу артрита, ще подобри кръвообращението, ще облекчи болката, ще подобри лимфната система. Въпреки това не предприемайте самолечение и преди да приложите тези природни средства, ви препоръчваме да се консултирате със специалист.

loading...