НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Работел в столова: Приготвял картофи с обелките за 5 минути

Работел в столова: Приготвял картофи с обелките за 5 минути

0
Работел в столова: Приготвял картофи с обелките за 5 минути
Работел в столова: Приготвял картофи с обелките за 5 минути

Картофи с обелките е малко вероятно да украсят празничната ви трапеза, но за ежедневна употреба са отличен избор. Особено, ако добавите леко солена херинга и малко зелен лук.

Това ястие е не само лесно и вкусно, но и полезно. В края на краищата, картофите съдържат много витамини и минерали, а приготвянето с обелките само допринася за съхранение на хранителните вещества.

Как да сварите картофите
Сега в кухнята домакините имат толкова много помощници, че приготвянето на храна се превръща в забавен процес, остава само да покажете въображение. И дори обикновените неща могат да се приготвят по необичайни начини.

Колко време да варите картофите с обелката? Всяка домакиня ще отговори на този въпрос по свой начин, но времето варира между 25-30 минути, в зависимост от размера на картофите. Млади картофи обикновено се приготвят за около 20 минути.

Но има трикове, с които бързо да приготвите ястие. Така например, в микровълновата фурна, картофите се приготвят дори за 5-7 минути.

Приготвяне:

Сложете в тенджера, измитите картофи.
Налейте малко вода, колкото да покриете около една четвърт от съда.
Покрийте съда с прозрачно фолио.

Поставете картофите в микровълнова печка за 5-7 минути, всичко зависи от размера на картофите. Изберете максималната мощност.

Картофите са готови. Можете да ги поставите в купа със студена вода, след което няма да е трудно да ги почистите.

Ако харесвате картофи, приготвени на огън, можете да приготвите ястие като това в кухнята. Без миризмата на огън, разбира се, но по вкус много подобно.

Приготвяне:

Изберете еднакви по размер картофи и ги измийте добре. Оваляйте картофите в брашно и ги поставете в тава за печене.
Поставете картофите във фурната и печете на 180 градуса, до готовност. Можете да проверите картофите с клечка за зъби.

И най-накрая ще ви кажем как да варите картофи в тенджера на печката, но по необичаен, може би дори шокиращ начин.

По-добре е да не показвате на потенциалните “дегустатори” процеса на готвене, а само да им поднесете чинията. Картофи по вкус като печени. В допълнение, те не се разпадат, така че са отлични и за салати.

Приготвяне

Напълнете тенджера около една трета с вода.
Добавете 0,5 кг. сол.

Изсипете измитите картофи с ненарушена обелка в тенджерата. Поставете на котлона, в процеса на готвене обърнете картофите.

Варете картофите по този начин за 20-30 минути, а изобилното количество сол ги прави плътни и невероятно вкусни. Основното нещо в процеса на готвене е да не се повреди обелката, в противен случай ястието ще се окаже твърде солено.

Когато картофите са готови, трябва да се измият със студена вода. Соленият бульон може да бъде повторно използван за готвене на картофи, докато напълно потъмнее.

Може би картофите са най-популярният продукт в нашата кухня. Но за да направите ястията вкусни и полезни, картофите трябва да бъдат избрани правилно.

А ако някой не харесва картофите, то със сигурност не знае за тази рецепта за приготвяне на картофи. Оказва се, че е невероятно ароматна, полезна и вкусна. Просто да си оближете пръстите!

loading...