НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето как зъбният камък никога повече няма да ви притеснява отново!

Ето как зъбният камък никога повече няма да ви притеснява отново!

0
Ето как зъбният камък никога повече няма да ви притеснява отново!
Ето как зъбният камък никога повече няма да ви притеснява отново!

Зъбният камък представлява неприятни образувания по повърхността на зъбите. Той се образува от плаката, която се натрупва върху зъбите.

Такива натрупвания върху зъбите причиняват лош дъх, болка в областта на венците, усещане за силно неравен зъб, кървене на венците. В повечето случаи можете да предотвратите появата на зъбен камък, като трябва по-внимателно да се грижите за устната кухина.

Ето 7 съвета, които ще ви помогнат да избегнете натрупването на плака по зъбите си. Не отивайте при зъболекаря и не си купувайте скъпи пасти за зъби.

1) Използвайте ябълков оцет.

Почиствайте зъбите си с оцет не повече от два пъти седмично – той е много агресивен и може да увреди зъбния емайл.

2) Вместо обичайната паста за зъби, използвайте смес от сода и сол.

Това е рецепта за разтвор със сода за изплакване на устната кухина: 1/2 чаша сода смесете с 1 чаша вода, 10 капки лимоново масло, 4 супени лъжици глицерин и 1 чаена лъжичка пулпа от алое вера. Използвайте това средство 1-2 пъти дневно.

3) Натрийте зъбите си със сезонни плодове, богати на целулоза – ягоди, домати, портокали, лимони и т.н.

Дръжте плодовия сок на зъбите си поне пет минути – това ще помогне да омекотите плаката. След това изплакнете устата си с разтвор от сода. Също така е полезно да натривате зъбите си с цитрусова кора.

4) Почиствайте зъбите си правилно.

Измиването на зъбите се препоръчва след всяко хранене. Четката за зъби трябва да е със средна твърдост.

Поставете четката под ъгъл от 45 градуса към повърхността на зъба, направете 10 движения нагоре – надолу. Повторете. По същия начин почистете вътрешната повърхност на дъвчещите зъби.

За да почистите вътрешната повърхност на предните зъби, дръжте четката перпендикулярно на режещите ръбове. Почистете всички зъби отпред – назад. В същия ред, почистете зъбите на долната челюст.

5) Използвайте тези прости рецепти, за да предотвратите появата на зъбен камък.

1) Добавете няколко капки етерично масло на мента, лимон и анасон в чаша вода. Изплаквайте устата си с тази смес няколко пъти на ден.

2) Сварете 2 чаши вода, сложете половин чаша розмарин и 1 чаша прясна мента. Накиснете в продължение на поне 15 минути, след което охладете. Когато сместа се охлади, изплакнете устата си.

3) Смесете в блендер 7 супени лъжици от любимото си етерично масло, 7 супени лъжици сода за хляб и 1,5 супена лъжица стевия. Използвайте тази смес вместо обикновената паста за зъби.

6) Използвайте паста за зъби, която съдържа флуорид.

Пастата за зъби с флуорид повишава концентрацията на флуор в зъбите, укрепва зъбния емайл и предотвратява появата на зъбен камък. Зъбите в този случай са по-малко засегнати от приема на алкални храни и сладки напитки.

Вижте още: Стайните растения, които са изключително полезни за здравето

7) За почистване на пространствата между зъбите, използвайте конец за зъби и по-добре се откажете от клечките за зъби – те наранят венците.

loading...