НАЧАЛО ЗДРАВЕ За да бъде кожата ви като на 30, ви трябва чаена лъжичка!

За да бъде кожата ви като на 30, ви трябва чаена лъжичка!

0
За да бъде кожата ви като на 30, ви трябва чаена лъжичка!
За да бъде кожата ви като на 30, ви трябва чаена лъжичка!

Домашните методи за грижа за кожата се справят с тяхната задача понякога не по-зле от процедурите в салона. Но и тук има тайни, които трябва да знаете! За алтернатива на скъпата козметика могат да послужат доста познати вещи, които ще намерите в кухнята на всяка домакиня. Например, обикновената чаена лъжичка! Знаехте ли, че благодарение на нея можете да спасите красотата на жените, да се отървете от тъмните кръгове под очите и да се подмладите?

Ето какво трябва да направите:

Преди да си легнете, измийте грима на лицето си и нанесете овлажнител. Вземете няколко чаени лъжички и ги дезинфекцирайте със спирт.

Охладете лъжиците в ледена вода и ги прикрепете към горните клепачи, повторете тази процедура 5 пъти. След това направете същото и с долните клепачи. Тези действия ще ви спасят от тъмните кръгове и торбичките под очите.

Когато приключите, махнете охладените лъжици на клепачите, подсушете ги и ги натопете в затоплен зехтин. Започнете да масажирате лицето си. Бавно, с лек натиск масажирайте кожата чрез преместване на лъжицата, като преминавате от носа към слепоочието, около косата и клепачите. Минете с намазаната лъжица от вътрешния ъгъл на клепача до края на окото, по бузите, носа и слепоочията, от брадичката към ушите, по шията до самата брадичка.

Вижте още: Ето как зъбният камък никога повече няма да ви притеснява отново!

Всяко движение трябва да се извърши поне десет пъти. За да се движи лъжичката гладко върху кожата, периодично я намазвайте със зехтин. Когато завършите масажа, измийте с топла вода. Не търкайте силно лицето, останалия зехтин ще се поеме от кожата и ще я хидратира.

Масажирайте лицето си с чаената лъжичката преди лягане в продължение на  10-12 дни.

loading...