НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тибетска медицина: Рецепти за пречистване на кръвта

Тибетска медицина: Рецепти за пречистване на кръвта

0
Тибетска медицина: Рецепти за пречистване на кръвта
Тибетска медицина: Рецепти за пречистване на кръвта

Според тибетската медицина няма такова вещество, което да не може да се използва като лекарство. Твърдението е вярно, когато става дума за познати билки и зеленчуци, чиито целебни качества са доказани във времето.

Друго правило на тибетските лечители гласи, че превенцията на много болести започва с пречистването. На първо място това е пречистването на кръвта, присъствието, в която на чужди компоненти оказват пагубно влияние върху състоянието на целия организъм. Предлагаме ви да използвате прости и при това ефективни рецепти от тибетската медицина, благодарение на които можете значително да пречистите кръвта и същевременно да подобрите здравето на целия организъм.

Рецепта номер 1. Пречистване на лимфната система с змийско мляко

Лимфната система изтегля патогенните микроорганизми и токсини от организма, което спомага за укрепване на имунитета. При всяко отклонение, това незабавно ще засегне здравето на човека: той ще се подуе, ще е склонен към покачване на килограми. За да се избегне това, работата на лимфната система трябва да бъде подпомогната.

Тибетската медицина предлага една лесна и ефективна рецепта за това.

Пригответе си лечебна настойка от змийско мляко. Змийското мляко се смила и се изстисква сока от него. Прецедете. Разрежда се със спирт пропорционално на 900 грама билка – 140 мл. медицински спирт. Съхранява се на хладно и сухо място.

Схема на приложение на тинктура:

една капка преди закуска
две капки – преди обяд
три капки – преди вечеря

Увеличавайте преди всяко хранене, докато броят на капките достигне 15. След това намалявайте количеството им в обратен ред, до една капка.

Също така ежедневно, преди хранене, пийте 200 мл. прясно изцеден сок от морков (ябълка) с цвекло (4: 1).

Тази процедура помага за почистване на кожата, нормализиране на кръвното налягане, предотвратяване на заболявания на стомашно-чревния тракт.

Рецепта номер 2. за пречистване на кръвта ще помогне джинджифил и арония

При замърсена с токсини кръв по кожата се появяват всякакви обриви, така че е важно периодично да се пречиства. За тази цел, три пъти на ден, вземайте 2 грама сух джинджифил на прах.

За пречистване на кръвта, следва да включите в менюто си киселец, френско грозде и аронията. Но “шампионът” е чесънът.

Счукайте скилидка чесън. Залейте с 1 чаша вода. Оставете да престои за през нощта. Сутрин преди закуска изпийте водата, след като сте извадили чесъна от нея. Продължителността на лечението е един месец.

Рецепта номер 3. Чесън – най-добрият “чистач” на сърдечно-съдовата система

Чесънът, не напразно, е известен със своите бактерицидни свойства. Той е единственият, който може едновременно да почиства кръвта, лимфата и кръвоносните съдове.

Рецепта за приготвяне на лечебна тинктура. 350 грама нарязан чесън се залива с 200 мл. спирт. Затворете плътно и оставете да престои на сухо и топло място в продължение на десет дни, след което прецедете. Полученият сок ще престои още два дни.

Приемайте тинктурата на капки, заедно с варено мляко.

Схема за приемане на лечебната тинктура от чесън

Първият ден на приема: за закуска добавете в 50 мл. мляко една капка тинктура, за обяд – две и за вечеря – три.

Вторият ден на приема: за закуска добавете в 50 мл. мляко четири капки тинктура, за обяд – пет и за вечеря – шест.

Продължете да приемате по същата схема, увеличавайки по една капка, докато броят достигне 15. След това започнете да намалявате до първоначалната доза. След това приемайте по 25 капки на 50 мл. мляко, докато тинктурата свърши.

Тази процедура помага за пречистване на кръвоносните съдове и за укрепване на здравето. Повторение се препоръчва след пет години.

loading...