НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Народно подхранване, с което доматите ще дадат добра реколта

Народно подхранване, с което доматите ще дадат добра реколта

0
Народно подхранване, с което доматите ще дадат добра реколта
Народно подхранване, с което доматите ще дадат добра реколта

След засаждането на доматения разсад, където и да е (т.е. в оранжерия или на открито), за бърз растеж и добра реколта, трябва нещо допълнително. Има много възможности за подхранване – от използването на супермодерни торове до различни народни рецепти. Струва си да се каже, че доста често народните рецепти за торене са не по-лоши от много “напредналите” торове и дават много впечатляващи резултати. Така например, доматите могат да се подхранят с мая (днес ще четем за този метод), борна киселина и йод. Съществуват, разбира се, и други възможности за подхранване на тези популярни зеленчуци.

Пригответе проста и ефективна инфузия за подхранване на доматения разсад

Какви са ползите от естественото подхранване? На първо място, натуралността му, т.е. почти винаги се използват изключително органични съединения, което изключва попадането на “химия” в доматите. Тези зеленчуци са много по-вкусни и е възможно да ви ги похвалят (в добрия смисъл на думата) посетителите или съседите на лятната ви градина. Наистина ще бъдете доволни, ако можете да получите добра реколта от домати. Това е мястото, където нашата рецепта за “магически еликсир” за бърз растеж на доматите ще ви помогне.

Как да го приготвите?

Няма нищо трудно в приготвянето на този течен тор, просто трябва първо да подготвите всички компоненти. На първо място, варел (със съвместимост 200-300 литра), който е пълен с 1/3 коприва. След това добавете кофа с билката лопен, 2 лопати пепел, излейте 3 литра суроватка и поставете още 2 килограма мая. След 2 седмици на накисване, нашият тор е готов. Сега можете да полеете доматите.

Как да поливате?

Разбира се, в чистата си форма този тор не може да се използва, тъй като просто бихте убили разсада. Трябва да го разредите. Пропорцията тук е много лесна – 1:10, т.е. ако започнете със стандартна кофа с вода от 10 литра, тогава ще трябва да добавите един литър от торта.

Вижте още: Този начин на пране е известен на малцина, особено на тези с алергия

Що се отнася до напояването, продуктът се излива само под корена веднъж на 7-10 дни. Дори това рядко поливане дава отличен резултат. Доматите започват бързо да растат и образуват първите завързи.

loading...