НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес от лук за краката: 4 предимства да го приложите през нощта

Компрес от лук за краката: 4 предимства да го приложите през нощта

0
Компрес от лук за краката: 4 предимства да го приложите през нощта
Компрес от лук за краката: 4 предимства да го приложите през нощта

Използвали ли сте някога белен лук, за да се отървете от кашлица или за да си направите компрес? Дори и да не сте, то поне сте чували за такъв метод.

Вероятно си спомняте с недоумение или дори сте се засмели, когато сте чули за този метод за първи път, а след това с изненада сте установили, че той наистина работи!

Успехът на това народно лекарство е, че лукът почиства въздуха и следователно улеснява дишането. Ето защо, когато някой страда от непрекъсната кашлица, обикновеният лук може да ви даде най-добрия и дори чудодеен ефект.

Единственият недостатък на този инструмент може би е неговата характерна миризма, която ще изпълни стаята ви. Но за да я неутрализирате, се нуждаете от цял арсенал от естествени или химически освежители за въздух.

Все пак лукът притежава наистина изключителни свойства и не случайно отдавна е оценен в народната медицина. Във всяка култура ще намерите полезни рецепти за различни заболявания въз основа на лук.

Днес, искаме да ви кажем ползите от съня с компрес от лук върху краката.

Защо лученият компрес трябва да се поставя точно на краката?

Нашите крака незаслужено са “забравени и изоставени”. Обикновено обръщаме внимание на тях, когато изведнъж ни заболят или започнем да усещаме изтръпване поради проблеми с кръвообращението и т.н.

Поради това ние всъщност пренебрегваме факта, че на краката си имаме много нервни окончания, свързани с жизненоважни вътрешни органи.

Центровете за данни на връзките се наричат меридиани. Те съответстват на акупунктурни точки и натрупват голямо количество енергия. Ако бъдат стимулирани, ще “получите достъп” до останалата част от тялото.

Така че, ако поставите парченца лук на краката, можете да почувствате всички полезни свойства на този зеленчук (почистване, антисептично действие). Така че осигурете директен контакт с вътрешните си органи, за да ги поддържаме в добро състояние.

Предимствата на спането с компрес от лук

Направете компреса и ще откриете многото му полезни свойства, без да преувеличаваме фантастичните му свойства:

1) Кажете “Сбогом” на инфекциите.

Не е тайна, че лукът е естествен антибиотик. Прилагайки го на краката, можете да достигнете до всяка област от тялото, която е заразена от инфекцията.

Разбира се, това не означава, че лукът може да замени антибиотиците, които лекарят предписва, но определено ще ви помогне да направите лечението по-ефективно и бързо.

2) Лукът улеснява отстраняването на токсините.

Токсините са всички остатъци в кръвта ни, които причиняват значителна вреда на здравето (поради прекомерното им натрупване). Поради съдържанието на фосфорна киселина лукът действа върху тях като магнит, като ги абсорбира.

Това означава, че редовното прилагане на тази процедура (поставяне на лук върху краката) в дългосрочен план значително ще подобри общото ви здравословно състояние.

3) Лукът хидратира тялото.

Знаете ли, че лукът съдържа 90% вода? Ако го поставите върху акупунктурните точки, електрическата енергия на меридианите ще отнеме цялата вода, от която тялото ви се нуждае, за да осигури необходимото ниво.

Като имате това предвид, сънят с лук на краката е много полезен, особено за онези хора, които забравят да пият правилното количество вода на ден (поради работа или просто поради собствените си навици).

4) Лукът укрепва имунната система.

Лукът е богат на витамини Е и С, които са известни като необходими за защитната функция на нашето тяло. В допълнение, тези витамини са мощни антиоксиданти, което означава, че забавят процеса на стареене на клетките.

Затова лукът може да се приеме за домашно анти-стареещо средство, без да се налага да използвате химикали или хирургическа намеса.

Инструкции за употреба: как да поставите лука върху краката?

Компрес от лук за краката: 4 предимства да го приложите през нощта

Лукът може да бъде от различни видове. В този случай белият или лилавият са най-подходящи. Изберете този, с който ви е по-лесно да се сдобиете.

След това обелете лука, нарежете го на шайби и го прикрепете точно на извивката на крака. На това място се концентрират меридианите.

Сега сложете чорапите си така, че лукът да се закрепи и можете да си легнете.

Както споменахме по-горе, най-големият недостатък на тази процедура е миризмата на лук, която остава върху кожата. За да се отървете от нея, ви препоръчваме да разтриете краката си с някакъв предмет от неръждаема стомана.

Ако миризмата ви преследва у дома, можете да приготвите инфузия от цитрусови плодове с карамфил. Поставете тази течност върху нощното си шкафче или върху всяка друга мебел в спалнята и няма да има следа от миризмата на лука.

Освен това на ваше разположение за тази цел има цял арсенал от ароматизатори в магазините. Те ще се справят с тази задача, но ви препоръчваме да използвате по-естествен вариант.

Вижте още: Каквито нокти имате, такова е вашето здраве! Проверете себе си!

Ако приложите лука върху краката си, не рискувате нищо, а само ще спечелите. Можете да повтаряте тази процедура веднъж седмично, което ще ви помогне да възстановите енергията си след тежката седмица. Въпреки че би било хубаво да го правите всеки ден.

Все пак няма странични ефекти, така че можете непрекъснато да се възползвате от предимствата на този компрес!

loading...