НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отвара от стафиди за почистване на черния дроб!

Отвара от стафиди за почистване на черния дроб!

0
Отвара от стафиди за почистване на черния дроб!
Отвара от стафиди за почистване на черния дроб!

Черният дроб има нелека задача – този орган отговаря за почистването на човешкия организъм от токсини. Използването на стафиди и отвара от стафиди е добра превенция за различни заболявания на сърдечно-съдовата система и черния дроб.

Каква е тайната на тази рецепта? Тази отвара има стимулиращ ефект върху биохимичните процеси, които участват в пречистването на кръвта. Благодарение на това нашата кръв е по-добре почистена от токсини.

Лекарите често препоръчват яденето на една шепа стафиди сутрин – това е добре за здравето на нашето сърце, чисти организма от “лошия” холестерол, намалява триглицеридите и помага за предотвратяване на запек.

Стафидите ще донесат още повече ползи за тялото ви, ако си приготвите отвара от тях. В този случай количеството захар, съдържащо се в сухите плодове се намалява.

Необходими съставки:
2 чаши вода (400 мл.)
150 грама стафиди

За начало, си струва да се отбележи важността на избора на качествени стафиди. Не избирайте стафиди, които са с блясък – най-вероятно този блясък не се дължи на природата, а на химическата обработка, за да стане продуктът по-привлекателен. Изберете стафиди с по-тъмни цветове, цветът трябва да е естествен. Избягвайте прекалено твърдите и твърде меките. Стафидите трябва да бъдат чисти и цели.

Начин на приготвяне:

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да измиете добре 150 грама стафиди.

2. В тенджера изсипете две чаши вода и я кипнете. Когато водата заври, добавете измитите стафиди и варете на слаб огън за 20 минути. Отварата трябва да престои през цялата нощ.

3. На следващата сутрин прецедете получената отвара и леко стоплете лечебната и вкусна вода. Можете да я пиете топла или гореща, най-важното – приемайте отварата от стафиди сутрин на празен стомах. След това трябва да изчакате 30-35 минути, след което можете да закусите.

Най-добре е да приготвяте отварата от вечерта, така че на сутринта да ви очаква прясна порция лечебна отвара.

Консумирайте отвара от стафиди в продължение на 4 дни поне веднъж месечно. Това ще ви позволи да коригирате работата на черния дроб и да възстановите основните му функции, които се състоят в това да почиства нашето тяло. Тази отвара е и отлично средство за подобряване на храносмилането.

loading...