НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чиста и сияеща кожа с тази рецепта за натурален сапун!

Чиста и сияеща кожа с тази рецепта за натурален сапун!

0
Чиста и сияеща кожа с тази рецепта за натурален сапун!
Чиста и сияеща кожа с тази рецепта за натурален сапун!

Чиста и здрава кожа без съмнение всеки желае да има, но знаем, че това изисква внимание и грижа. Със сигурност кожата на лицето ни е по-специално място, за което е необходимо специално време и отношение, понеже никъде другаде по нашето тяло тя не е толкова деликатна и чувствителна.

Нормално е често да се появяват петна или пъпки, поради различни фактори. Ето защо много хора избират да ползват определени продукти за красота, но в крайна сметка се оказва, че всичко, което правят е застрашаване на здравето.

В тази статия искаме да ви запознаем с един прекрасен естествен продукт, който ще ви помогне да премахнете петната и проблемите по лицето си с помощта на лесно и ефективно средство.

Това, от което се нуждаете, за да премахнете тези недостатъци е сапун от магданоз.

От какво се нуждаете:

  • Половин чаша зелен чай
  • Една чаша чай от магданоз
  • 2 супени лъжици мляко на прах
  • 2 супени лъжици смлян на прах овес
  • 1 лъжица мед
  • Един 250грамов глицеринов сапун, нарязан на парченца

Начин на приготвяне:

Когато чайовете са топли, излейте ги в съд, добавете меда, смления на прах овес, добавете млякото на прах и бъркайте, докато се получи хомогенна смес. После, в друг съд, разтопете глицериновия сапун на бавен огън. След като е станал течен, добавете първата смес и бъркайте, докато напълно всичко стане едно. Накрая изсипете сместа в калъп и оставете на стайна температура за 3 часа.

Начин на употреба:

Първото нещо, което трябва да направите е да изплакнете ръцете си с вода, след това да ги потъркате със сапуна, докато се разпени, след което да потъркате лицето, правейки си нежен масаж с кръгови движения. Изплакнете със студена, чиста вода.

Забележка: Важно е да не поставяте сапуна директно под водата, тъй като бивайки 100% натурален, той ще загуби голяма част от количеството си и ще свърши много по-бързо от обикновения сапун.

За щастие в днешно време е възможно да разчитаме все повече на ценната помощ на естествените продукти, които да се справят с петната и пъпките по лицето, така че повече да нямаме претекст за поддържане на чиста и искряща кожа.

В допълнение към това невероятно средство, ще е хубаво да изградите полезни навици, които ще ви помогнат за доброто състояние. Като например – правилното ядене, ползването на защита срещу изгаряне от слънцето, пиенето на повече вода и сън по 8 часа на денонощие.

 

loading...