НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!

Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!

0
Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!
Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!

Невероятното тропическо растение орхидея намери своето място и се установи на прозореца на много от нашите сънародници.

В родината си това цвете често живее по дърветата, прилепва корените си към релефната кора и се храни от тях. Но у дома тропическата красота няма къде да получи хранителни вещества, защото с течение на времето дървесният субстрат ги губи.

Но преди да се насочите директно към подхранването на растението, е важно да научите няколко основни принципа за този процес:

Първо, е необходимо да накиснете кореновата система на орхидеята във вода при стайна температура. Това трябва да се направи, за да избегнете по-нататъшни изгаряния на корените.

Прекомерно концентрирания разтвор може да доведе до смърт на цветето. Ето защо е важно да се погрижите за правилната доза на концентрата.

Преди да приготвите разтвора за подхранване, е необходимо водата да се филтрира и леко да се затопли. Температурата на течността трябва да е малко над стайната.

Много бавно потопете орхидеята в разтвора, внимателно дръжте субстрата с ръцете си, така че да не падне от саксията по време на подхранването.

Тор за орхидеи

Сега можете безопасно да продължите с приготвянето на витаминозния коктейл за орхидеи. На 3 литра течност се нуждаете от следните съставки:

Съставки:

4 таблетки янтарна киселина

1 ампула глюкоза

1 ампула витамин В1

1 ампула витамин РР

1 ампула витамин С

1 ампула витамин В6

1 ампула витамин В12

8 капки епин

Вижте още: Стъклените бутилки в ролята на декорация за дома: Супер идеи!

Приготвяне:

Първо, трябва да затоплите водата и да разтворите таблетките янтърна киселина в течността (веществото няма да се разтвори в студена вода).

След това добавете всички други съставки към течността с янтърна киселина.

Подхранването на орхидеите с този витаминозен коктейл е необходимо да се прави на всеки 3-4 поливания на растенията с чиста вода. С помощта на тази проста схема можете да се сдобиете със цъфтяща орхидея в рамките на един месец.

loading...