НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето защо да разтривате лицето си с парче суров картоф всеки ден

Ето защо да разтривате лицето си с парче суров картоф всеки ден

0
Ето защо да разтривате лицето си с парче суров картоф всеки ден
Ето защо да разтривате лицето си с парче суров картоф всеки ден

Вижте защо да разтривате лицето си с парче суров картоф всеки ден

В резултат на различни здравословни проблеми или просто заради възрастта, могат да се появят тъмни петна по лицето, причинени от хиперпигментация. Може да бъде в следствие на неправилно функциониране на черния дроб, следи от акне и др. Може да бъде просто безобидна реакция на кожата към някакво въздействие. Във всички случаи проблемът оставя видима пътека, която всеки желае да бъде бързо отстранена от кожата на лицето.

Ето 5 ефективни природни средства, които ще помогнат да се справите с проблема с хиперпигментацията.

1. Сурови картофи

Картофите съдържат много полезни вещества, включително витамин В, който активира обновяването на кожните клетки и никотинамид, който е известен със своите изсветляващи свойства. Препоръчва се да разтривате лицето си с парче суров картоф 3-4 пъти на ден в продължение на 10 минути. Ако имате прекалено суха кожа, можете да навлажните парчето с малко вода.

2. Естествено кисело мляко без добавки

Природното кисело мляко е отлично средство за лечение на кожата на лицето. Съдържа млечна киселина, която нежно и ефективно ексфолира, омекотява кожата и изсветлява петната. За да бъде киселото мляко максимално ефективно, просто го нанесете върху тъмните петна на лицето си под формата на маска и го дръжте за 20 минути. След няколко процедури ще забележите ефекта.

3. Алое

Лечебното алое е отлично средство, което помага не само при изгаряния, но и при други кожни проблеми. То съдържа ензими, които премахват мъртвите клетки, активират регенерирането на кожата и помагат да се отървете от пигментните петна. Експертите препоръчват ежедневна употреба на сок от листа от алое. Просто нанасяйте сока върху петната по лицето си всеки ден.

4. Ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа цял комплекс от естествени вещества, които допринасят за почистването и обновяването на кожата. Неговите свойства също помагат при хиперпигментацията. Просто нанесете ябълков оцет върху петната с памучен тампон. Правете това редовно за един месец. Ако имате прекалено чувствителна кожа и ако използвате чист оцет, можете да причините изгаряне, затова разредете с малко вода.

5. Куркума

Куркумата е не само популярна подправка, но и отлично лечебно средство за кожата. Тя също така е мощно противовъзпалително средство. Застъпниците на естествената козметика препоръчват да се прилага под формата на маска ежеседмично. Това не само ще подобри общото състояние на кожата, но и ще помогне за намаляване на пигментните петна.

loading...