НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какъв обрат! Защо не трябва да си оправяте леглото?

Какъв обрат! Защо не трябва да си оправяте леглото?

0
Какъв обрат! Защо не трябва да си оправяте леглото?
Какъв обрат! Защо не трябва да си оправяте леглото?

Какъв обрат! Защо не трябва да си оправяте леглото?

Ако сте толкова мързеливи, че дори не можете да си оправите леглото сутрин, това е само плюс, казват учените! Леглото ви е по-чисто и вие сте по-здрави от тези, които си мислят, че е немислимо леглото им да не е оправено.

Защо? Тук става въпрос за акарите и по-точно за това, че без да покривате леглото, вие намалявате количеството им в леглото си!

Средно 1,5 милиона микроскопични кърлежи живеят във всяко легло, хранейки се с мъртвите клетки от кожата ни.

Те са толкова малки, че без микроскоп никога няма да ги видите. Но те уринират в леглото ви, причиняват прахова алергия и дори някои заболявания – например, предизвикват развитието на астма!

Сутрин, когато отивате на работа без да оправите леглото си, всъщност убивате значителна част от тях: тези кърлежи не могат да понасят свеж въздух и слънчева светлина.

“Ние знаем, че тези акари могат да оцелеят само ако са във влажна среда (потта докато спите). А чистият въздух е твърде токсичен за тях”, казва Стивън Преслав от университета в Кингстън.

“Просто е: не оправяйте леглото си, влагата се изпарява – а акарите в крайна сметка умират от дехидратация.”

Експертите препоръчват да покривате леглото си, не рано сутрин, а вечерта, когато се върнете у дома от работа. До този момент, повечето от тези гнусни същества просто ще загинат!
Като цяло, любителите на неоправеното легло могат да се радват и да покажат на всички тази статия! А ние чакаме новини от учените за това защо почистването на къщата с прахосмукачка е по-добре да отложим за утре.

Споделете статията с приятелите си – за тях също ще бъде интересно да научат нещо ново за света около нас!

loading...