НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мигрената може да бъде победена с това мощно средство!

Мигрената може да бъде победена с това мощно средство!

0
Мигрената може да бъде победена с това мощно средство!
Мигрената може да бъде победена с това мощно средство!

Мигрената е комплексно състояние с голямо разнообразие от симптоми.

За много хора основния белег за такова състояние е болезненото главоболие. Други симптоми включват: чувствителност към светлина, звук и миризми, недобро зрение, гадене и позив за повръщане.

Ако при вас се проявява някое от тези състояния, може често да усещате силна болка в едната или двете половини на главата, като болката се увеличава при физическо натоварване и дейност. Някои хора дори повръщат, когато мигрената се засили.

По принцип мигрената се причинява от някои от следните фактори: стрес, умора, хормонални промени и от определни храни като шоколад и фъстъци.

Ако се интересувате от натурално средство, чрез което да се предпазите от мигрена, вместо да използвате непрестанно лекарства, то тогава опитайте тази рецепта с джинджифил.

Домашно приготвена рецепта от джинджифил за облекчаване на мигрена

Въпреки че може да влезете в аптеката и да намерите джинджифилов ейл, ние ви насърчаваме да си приготвите сами вкъщи (вкусът е абсолютно различен и много по-добър). Може да си приготвите 1 литър свеж натурален джинджифилов ейл, само следвайки тази рецепта.

Съставки:

  • 4 чаши вода
  • 1 чаша обелен и настърган джинджифил
  • 1 чаена лъжица натурален мед
  • Газирана вода
  • Сок от 2 лайма (може и лимон)

Приготвяне и употреба:

Сложете вода на котлона да заври. Добавете джинджифилът, когато се появят мехурчета. Намалете котлона и изсипете джинджифила да ври за 5 минути. Най-лесният начин да прелеете сиропа от джинджифил е като използвате марля или тензух. Стиснете и изстискайте добре джинджифила над врящата вода. След като сте изпълнили тези стъпки, вземете съда с течността и го сложете в хладилника, докато отварата достигне стайна температура от 20-22 градуса.

Смесете джинджифиловата вода с газираната, след което добавете сока от лайм и меда за овкусяване.

Здравословни ползи от тази джинджифилова отвара

С това питие може да третирате хронични инфекции, болки и мигрена. Работи и като противовъзпалителен агент. Джинджифилът блокира простагландините – хормони, които причиняват леко подуване на мозъка. Проучвания показват, че джинджифилът има способността да намали болките в мускулите, в гърба и мигрената.

Други начини, по които може да използвате джинджифилът, за да се облекчавате при проява на симптоми на мигрена:

Настържете джинджифил и го сварете във вода. Пийте, докато е топло и ще почувствате голямо облекчение.

Може да вдишвате пари от врящ джинджифил и да облекчите главоболието.

Може да направите паста, като смесите джинджифил на прах с малко топла вода, след което да намажите челото си.

Забележка: Ако опитвате някоя от тези рецепти за лечение на мигрена, се посъветвайте с доктора си. Това е задължително, особено, ако мислите да отложите или напълно да спрете да приемате предписаните ви лекарства срещу мигрена.

 

loading...