НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Неприятна и остра миризма в кухнята? Ето как да я преборите!

Неприятна и остра миризма в кухнята? Ето как да я преборите!

0
Неприятна и остра миризма в кухнята! Ето как да я преборите!
Неприятна и остра миризма в кухнята! Ето как да я преборите!

Неприятна миризма, идваща от мивката – със сигурност на всеки му се е случвало да се сблъска с нея. Ако сте използвали всички възможни продукти, но миризмата си е оставала, отговорът в тази статия може да е нещото, което търсите.

Коя може да е причината за острата, неприятна миризма на сяра, идваща от вашата мивка?

Храна, коса и различни частици може да се задръстят в канала. Колкото повече престояват там, започват да се разлагат от влагата, образуват се бактерии и започват да се излъчват неприятни газове.

Това се усеща най-силно, особено когато мивката не е била ползвана от много време. Ако тръбата под мивката е наместен както трябва, но все още има миризма на сяра, каналът може да има нужда от добро почистване, за да се премахнат бактерите и частиците, заклещени там.

Когато водата си тече нормално и мивката не е запушена, неприятната сярна миризма или такава на развалени яйца е лесен проблем, който може да се разреши без помощта на водопроводчик. Това, от което се нуждае е малко „парфюмиране”!

От какво имате нужда, за да „парфюмирате” мивката си? Белина, амоняк или Негово Величество Лимона?

1

Лимонът е един от най-добрите избори. Не е само отлично средство за пречистване на тялото, но и безопасен за здравето и околната среда и може да се използва без притеснения в кухнята и банята.

Содата, от друга страна, може да замени много от тежките и токсични средства за почистване и същевременно да даде отлични резултати. Лимонът от друга страна придава приятна миризма на мивката и канала, предпазва от наслагване на дълготрайни неприятни миризми. И най-хубавото е, че е евтин!

С този лесен трик може да се сбогувате с неприятните миризми в дома!

От какво се нуждаете:

½ чаша лимонов сок

½ чаша сода за хляб

Начин на употреба:

Затоплете лимоновия сок и добавете содата. (Вместо лимонов сок може да използвате и оцет.)

Изчакайте да се разтворит. Сипвайте бавно, защото може да има реакция между сока и содата.

Разбъркайте и бавно изсипете в канала.

Изчакайте за 10 минути, за да абсорбира мръсотията, след което изплакнете с гореща вода.

Готови сте! Вече няма да има и следа от неприятна миризма в мивката. Всичко ще си замине през канал и домът ви няма да мирише отблъскващо. Ще усещате само свежа миризма във въздуха!

 

loading...