НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Погрижете се за очите си и изхвърлете очилата чрез тези техники

Погрижете се за очите си и изхвърлете очилата чрез тези техники

0
Погрижете се за очите си и изхвърлете очилата чрез тези техники
Погрижете се за очите си и изхвърлете очилата чрез тези техники

Когато говорим за мускули, сме склонни първо да се сетим за бицепс, трицепс и т.н. Но факт е, че нашето тяло има мускули навсякъде, включително и около очите ни. И точно като всички останали мускули, те трябва да се поддържат във форма, така че да продължат да функционират нормално, когато остареем. Носенето на очила помага да се коригира зрението, но те също могат да направят нашите очни мускули лениви. В резултат очите стават по-слаби.

Но това, което повечето хора не знаят, е, че има начини да използвате очните мускули за подобряване на зрението. Ако имате само незначителни проблеми със зрението и все още не носите очила, можете наистина да коригирате вашето зрение по естествен път.

1) Почивайте си от екрана

Оставяйте очите си да си почиват от екраните най-малко два или три часа всеки ден. Просто оставете смартфона си, затворете лаптопа си, изключете телевизора и отпуснете очите си.

2) Махнете очилата от лицето си

Сваляйки очилата си и оставяйки очите ви да починат, можете да помогнете на очните мускули. Това упражнение се препоръчва само за хора с незначителни проблеми със зрението.

3) Масаж

Масажирайте очите си в точките, показани на следната фигура:

4) Покрийте ги с длани

Разтрийте дланите, за да ги затоплите, поставете ги на клепачите си за 15 секунди и след това бавно се отпуснете.

5) Ежедневна релаксация

Когато гледате телевизия, своите на вашия смартфон или работите с компютър, от време на време правете почивка на очите си.

6) Витамин А

Виждали ли сте някога заек с очила? Това е старо клише, но е вярно, че морковите са много полезни за зрението. Това е така, защото са богати на витамин А, който е жизненоважен хранителен елемент за здравето на очите. Зехтинът е богат на витамин А, затова започнете да пиете сок от моркови и не забравяйте да поставите няколко допълнителни капки зехтин в следващия път в салатения ви дресинг.

7) Измийте клепачите си

Изплаквайте очите си с топла вода от време на време. Много продължителното гледане на телевизия или работата на компютъра може да направи очите ви сухи и болезнени. Бързото изплакване облекчава това състояние.

8) Тренировка

Тренирайте очите си, сменяйки остри и замъглени изображения, това също може да помогне за подобряване на зрението.

Движете поглед в посока на часовниковата стрелка и после обратно на часовниковата стрелка. Повторете няколко пъти.

Друго упражнение е да поставите дясната си ръка върху дясното око и бавно да издърпате лявата си ръка напред. Фокусирайте се върху точката на дланта на лявата си ръка и бавно движете ръката си към вас. Повторете с лявото око и лявата ръка.

9) Цифрата е “8”.

Начертайте с поглед цифрата осем.

Вижте още: Ето какво може да разкрие за вас формата на носа ви

10) Движете очите си

Това упражнение отпуска мускулите на очите – първо опитайте да движите очи нагоре и надолу, а след това настрани.

Редовните упражнения подобряват зрението и дори ще ви помогнат да избегнете очилата. Хората, които прекарват много време пред компютрите, смартфоните и т.н., могат да се възползват в голяма степен от тези прости методи. Само няколко минути на ден и зрението ви ще бъде на 100%!

loading...