НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 5 места, където се натрупва негативна енергия и как да я премахнете

5 места, където се натрупва негативна енергия и как да я премахнете

0
5 места, където се натрупва негативна енергия и как да я премахнете
5 места, където се натрупва негативна енергия и как да я премахнете

5 места, където се натрупва негативна енергия и как да я премахнете

В помещенията постоянно се натрупва негативна енергия. Може да дойде отвън или от някои предмети или опасни зони в къщата. Трябва да се отървете от нея, в противен случай лесно ще разруши живота ви.

Първо, човек губи инициативност и мотивация, а след това толкова привиква с негативността, която се натрупва в къщата, че вече му е комфортно с нея. Това е директен път за никъде. Къщата е вашата крепост, която може да бъде унищожена отвътре от злонамерен нашественик – негативната енергия. За да се отървете от нея, е необходимо да определите навреме опасните зони в къщата. Проблемът е, че в допълнение към отрицателната енергия, която се натрупва в развалините на порутени къщи, или идва отвън, има и друг вид разрушителна енергия, която във фън шуй е с името “гнила зона”. Точно там се натрупва енергията, понякога достига такъв мащаб, че неутрализирането й става не само трудно, но и почти невъзможно.

Източници на негативна енергия в къщата
В нашите домове има много източници на отрицателна енергия. Тя трябва да бъде неутрализирана, в противен случай ще започне да влияе неблагоприятно на живота, енергията, мотивацията и вярата ви в най-доброто.

Ъгли

Всички ъгли в къщата са места за натрупване на отрицателна енергия. Във фън шуй те се наричат “отровни стрели”. Например, ако имате шкаф с остри ръбове, които оформят ъгъл, насочен към коридора, чакат ви затруднения в материалната сфера. Финансовото ви положение ще започне да се влошава, въпреки че изглежда, че няма причина за това. Единствената причина е, че вашата материална зона е засегната от “отровни стрели”, които убиват положителната енергия, която е от жизненоважно значение за захранването на финансовата сфера.

Таван

Не е добре, ако в къщата ви има неравен таван. Таванът, според златните правила на фън шуй, трябва да бъде поне без пукнатини, скосявания, изпъкналости. Разбира се, повечето апартаменти не могат да се похвалят с идеални тавани. Най-често можете да намерите наклонен таван, който от едната страна е по-висок от другата. Неравномерният таван предизвиква спад в положителната енергия в къщата.

Коридор

По-точно, удължен коридор, започващ от входната врата и простиращ се през цялата къща. Енергията, която лети през помещението, не вижда никакви препятствия по пътя си, ускорява се по коридора и придобива разрушителни свойства. Това сгъстяване на енергия влияе върху мястото, което се намира срещу входа на апартамента.

Врата

Друг “многоъгълник” за оформяне на отрицателна активност. Това се отнася най-вече за врати, които са една срещу друга. Между тях също има възможност да се разпръсне енергия, която се превръща в отрицателна.

Полилей

Огромен полилей, който виси точно над главата ви, когато седите на дивана или спите на леглото, също е истински катализатор на разрушителна активност. В този случай ще имате проблеми със съня и здравето.

Всъщност в къщата има много различни предмети, които причиняват натрупването на отрицателна енергия. Можете да опитате да ги разпознаете сами: те създават усещане за потенциална заплаха. В случая с полилея над главата ви, несъзнателно се очаква такова развитие, че той може внезапно да падне върху главата ви, а тялото ви реагира на тази заплаха с тревожност или дискомфорт. Друг симптом е потискащата енергия. Тя се намира в предмети, които ви притискат, като например огромна сграда. И накрая, показател за негативна енергия е асоциацията с определено място в дома – болест, престъпление, смърт, мръсотия, бъркотия, скандал. Опитайте се да намерите източниците на отрицателна енергия в къщата, защото за всеки те са индивидуални.

Неутрализирайте негативната енергия
За всяко вредно въздействие има противодействие, по-точно неговата неутрализация. Най-мощното и универсално средство за борба с негативната енергия е огледалото Ба Гуа. Това е огледало с осем ъгъла, което може да бъде закупено в езотеричен магазин. Има обаче една сериозна забрана: огледалото Ба Гуа не трябва да се насочва към хора. Към неодушевени предмети – да, към живи – в никакъв случай. Резултатът може да се окаже обратен, затова е желателно да се използват обикновени огледала в жилищното помещение. Те ще отразяват отрицателната енергия, без да й дават възможност да проникне във вашия дом и да отслаби енергията.

Всякакво огледало – мощен неутрализатор на негативна енергия. Например, отрицателната енергия от неравния таван може да бъде неутрализирана чрез поставяне на огледало върху шкафа или друга гладка повърхност, обърнато нагоре. Това ще повиши енергията, ще я укрепи и по този начин ще изчисти зоната от сгъстена негативна енергия.

Острите ъгли в къщата, които предизвикват натрупване на негативна енергия, могат да бъдат покрити със специални предпазители, които лесно се намират във всеки магазин или се поръчват онлайн. Те са предназначени да предпазят малките деца от удари в острите ъгли на апартамента, но езотериците са намерили друга, еднакво ефективна употреба за тях. Те потискат отрицателната енергия, като не позволяват “отровната стрела” да бъде изстреляна.

“Музиката на вятъра”, широко използван в практиката на фън шуй, може да бъде поставен в удължения коридор или между две врати, които са една срещу друга. Този талисман ще отблъсне негативната енергия и няма да позволи на енергията да се разпръсне. Разсейва негативното влияние и прави пространството у дома безопасно.

Най-добрият начин за неутрализиране на отрицателната енергия се счита почистването. Изхвърлете не само старите вещи, но и тези с негативни асоциации. Веднъж месечно почиствайте енергийно себе си и пространството около вас.

loading...