НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да премахнете белите петна от дезодоранта?

Как да премахнете белите петна от дезодоранта?

0
Как да премахнете белите петна от дезодоранта?
Как да премахнете белите петна от дезодоранта?

Премахнете белите петна от дезодорант с тези трикове!

Нищо не отблъсква така, както неприятната миризма от под мишниците и петната от пот върху дрехите. Всеки знае какво е дезодорант, но не всеки знае как да го използва правилно. Оттам идва и проблемът.

Белите петна по дрехите са знак за немарливост. Първо ги премахнете и едва тогава отидете сред хора. За това ще ви помогне обикновеният домакински сапун. Първо насапунисайте петната, изтъркайте ги и след това сложете дрехата в пералнята.

Бели петна от дезодорант
Има и по-тежки случаи, когато петната по дрехите не са отстранявани дълго време. Но и в тези случаи има решение на проблема.

Накиснете дрехите за един час в солен разтвор. След това изплакнете с чиста вода.

Обработете петното със слаб разтвор на оцетна киселина или лимонов сок. Оставете да престои и след това го изтъркайте.
Глицеринът също помага. Нанесете го на замърсеното място и след няколко минути почистете със салфетка, напоена в ацетон.

Как правилно да използвате дезодорант?
Не го нанасяйте върху влажна кожа, например веднага след душ. Влагата изтрива защитния слой на дезодоранта и го вкарва в порите.

Не използвайте дезодорант веднага след бръснене. Това е директен път към раздразнената и суха кожа.

Не бъркайте дезодоранта с антиперспирант. Задачата на дезодоранта е да маскира неприятната миризма, а на антиперспиранта – да предотврати появата й. Ако използвате дезодорант и проблемът не изчезне, е време да си купите антиперспирант.

Прочетете състава на средството за защита от пот. Евтините дезодоранти могат да съдържат алуминий, който незабавно блокира потните жлези. Това води до краткосрочен ефект, но в дългосрочен план това се отразява отрицателно върху здравето.

Не използвайте дезодорант вместо душ. Така ще покриете слоя пот с филм, който ще изчезне след няколко часа и ще започне да “мирише” още повече.

Не вярвайте на всичко, което е написано на етикета. Дори ако производителят е написал “48 часова защита”, това не означава, че дезодорантът наистина ще действа 48 часа. Освежавайте се по-често.

Използвайте средство за защита от пот, преди да си легнете. По време на сън, потните жлези са най-малко активни, така че средството ще има време да се абсорбира напълно и да активира защитната бариера за целия следващ ден.

Стиковете обикновено са по-ефективни от спрейовете и по-рядко оставят следа по дрехите. Съветваме ви да изберете тях от цялото разнообразие от дезодоранти. Друга алтернатива е да си направите средство срещу пот със собствените си ръце.

Също така не забравяйте за дезодоранта за крака. За щастие, това средство е доста често срещано. С негова помощ няма да се притеснявате за миризмата на чорапи и смело ще свалите обувките си, когато сте на гости.

loading...