НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съвети, които ще ви помогнат с малките ежедневни проблеми

Съвети, които ще ви помогнат с малките ежедневни проблеми

0
Съвети, които ще ви помогнат с малките ежедневни проблеми
Съвети, които ще ви помогнат с малките ежедневни проблеми

Съвети, които ще ви помогнат с малките ежедневни проблеми

Домакински проблеми като петно върху ризата или драскотини по стъклото се случват на всички. Не се паникьосвайте веднага, но запомнете тези прости трикове, които ще се справят с дузина малки проблеми.

1. Ухапване от комари

Премахване на сърбежа от ухапване

При наличието на комари през лятото не е нужно да се примирявате със сърбежа от ухапване, който продължава ден и нощ. Има обаче един прост, бърз и най-важно достъпен метод, който може да спре вашето страдание.

За да решите проблема, ще ви е необходима метална лъжица, която трябва да поставите в чаша с гореща вода. След това я притиснете здраво върху засегнатата област. Високата топлина разрушава протеина, който женските комари инжектират, съсирването на кръвта се възобновява и сърбежа спира.

2. Драскотини по стъклото

Драскотини по стъклени повърхности

За да се отървете от драскотините по стъклото и гланцовите повърхности, използвайте паста за зъби. С помощта на мека кърпа нанесете пастата върху повредената област и изтъркайте. Премахнете излишната паста със салфетка. Използвайте този трик за екрана на телефона, лаптопа или таблета, преди да го продадете.

3. Дъвка в косата

Дъвка, заплетена в косата

Не бързайте в отчаянието си да грабнете ножицата, ако дъвката е заплетена в косата ви. Просто обилно намажете заплетената коса и дъвката с вазелин или растително масло и внимателно отстранете остатъците от дъвка.

4. Следи от восък

Почистете вещите от восък

За да почистите свещника или други предмети от восък ще ви помогне ниската температура. Просто сложете замърсения предмет във фризера за няколко часа. Восъкът ще се втвърди и ще бъде лесен за почистване.

5. Главоболие

Домашен лек при главоболие

Ако страдате от главоболие и нямате хапче под ръка, използвайте народни средства. Смесете една супена лъжица зехтин с няколко капки лимонов сок и изпийте. При пулсиращо главоболие помага масаж на челото с парче лайм.

6. Алтернатива на яйцата

Банани вместо яйца

Бананите могат успешно да заменят яйцата в теста, ако в състава си имат сода. Разбира се, без яйца няма да е възможно да приготвите най-прекрасната торта или нежен пандишпан, но за палачинки, печива и обикновени бананови бисквити са много подходящи.

7. Пинг-понг топче

Ако играта на тенис на маса трябва да спре заради смачканата топка, опитайте се да я изправите с огън. Просто задръжте топката за няколко секунди над запалката. Под въздействието на топлината, пластмасата ще се разшири и вдлъбнатината ще се изправи.

8. Болка в страната

Освободете се от болката в страната, докато бягате

Ако ви безпокои болка в страната, опитайте се да издишате в момента, когато стъпвате на левия си крак.

9. Изгорен език

Ако изгорите върха на езика си, използвайте захар. Тя ще ви помогне да облекчите на дискомфорта. Също така, използването на захар може да неутрализира чувството на парене в устата, след като сте яли пикантна храна.

10. Разделете жълтъка

Отделете жълтъка от белтъка

За да отделите лесно белтъците от жълтъците, не е необходимо да се купуват специални приспособления. Използвайте обикновена пластмасова бутилка. Стиснете бутилката малко, за да изкарате въздуха, поставете я в жълтъка и я отпуснете.

11. Натъртено място

Отстраняване на натъртвания

Компрес, направен от памучен тампон, напоен с оцет, ще помогне да избегнете появата на хематом. Използвайте това средство, ако не разполагате със специален мехлем.

12. Сънливост

Бързо прогонете съня

Ако в разгара на работния ден не можете да се разсъните по никакъв начин, задръжте дъха си толкова дълго, колкото можете, и после издишайте бавно. Такъв прост трик ще заблуди тялото, ще накара сърцето да бие по-бързо и ще почувствате прилив на бодрост.

13. Кихане

Задръжте кихането

В най-неподходящия момент, смятате, че сте на път да кихнете? Незабавно притиснете езика си срещу небцето и кихането ще спре.

14. Съдове за мед

Преди да използвате меда, нанесете малко количество растително масло в съда или каната. Така медът няма да се прилепва към стените, а съдовете ще се измият много по-лесно.

15. Слепени чаши

Разделете слепените чаши

Понякога те се прилепват толкова силно, че е невъзможно да ги отделите. Няма обаче такива задачи, които да не могат да бъдат решени. Налейте студена вода в горната чаша, а долната пуснете в гореща вода. Долната чаша ще се разшири, а горната, напротив, ще се свие. Визуално това няма да бъде забележимо, но те веднага ще се разделят.

16. Проверка на маслото

Разграничаване на маслото от маргарина

Ако се съмнявате в закупеното масло, подозирайки, че всъщност е маргарин, направете прост тест. Намажете лист хартия с продукта и го запалете. Хартията, намазана с маргарин, ще излъчва неприятна мазна миризма, a маслото, напротив, при горене, мирише хубаво и ненатрапчиво.

17. Петно от мастило

Отървете се от петното от мастило

Млякото напълно разтваря свежото мастило. Ето защо, ако вашата писалка случайно оцвети ризата ви, приложете памучно парче напоено с мляко върху мястото.

loading...