НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това масло е спасение за жените с болезнени и подути гърди

Това масло е спасение за жените с болезнени и подути гърди

0
Това масло е спасение за жените с болезнени и подути гърди
Това масло е спасение за жените с болезнени и подути гърди

Това масло е спасение за жените с болезнени и подути гърди

Глухарчето е една от най-лековитите билки в нашата страна, всички негови части се използват за лечение.

Младите му листа са чудесни за приготвянето на пролетна салата за детоксикация. Стъблата успешно помагат при заболявания, свързани с жлъчката, регулират метаболизма, лекуват стомаха и пречистват кръвта. Народната медицина препоръчва глухарчето при диабет.

На корена от глухарче му се приписват най-лековитите свойства. Той успешно пречиства черния дроб и по този начин подобрява общото ни здраве. Хепатит Б може да бъде излекуван само за 6 седмици при консумация на чай от глухарче.

Днес ще обърнем внимание на неговите цветове:

– съдържат антиоксиданти

– премахват болката

– лекуват коремни спазми

– облекчават депресията

– съдържат хеленин, който подобрява нощното зрение

– съдържат витамини А и В12

В нашия регион цветовете от глухарче често се използват за приготвяне на известния сироп за кашлица. Но, например, в корейската народна медицина, цветовете се използват при язви, инфекции, туберкулоза, отоци и за по-добро кръвообращение.

В Америка маслото от глухарче се използва широко срещу болки при артрит и подагра, подути гърди, подути и болезнени стави. Маслото от глухарче има релаксиращо и аналгетично действие.

Глухарчето има благотворно въздействие при женските заболявания и по-специално за профилактиката и лечението на заболявания на гърдата, кисти, карцином, отоци и проблеми с кърменето.

Маслото от глухарче облекчава болката при артрит, болки в гърба, синусови главоболия, схванат врат и несъвършенства по кожата.

Цветовете имат по-специфично въздействие върху гърдите. С редовното използване на маслото, проникващо дълбоко в тъканите се постига облекчение от различни натоварвания, засилва имунитета и предотвратява рака.

Болка в гръдния кош или предменструален синдром, кисти, фиброза, мастопатия са много чести заболявания, от които страдат все повече жени в целия свят. Един от основните виновници за тези доброкачествени заболявания е стреса, на който сме изложени всеки ден.

Кистите са причина за болка в гърдите – торбички с течност, които променят формата и размера си по време на менструалния цикъл.

Когато маслото от цветове от глухарче се комбинира с маслото от корен от глухарче, то може да бъде полезно при по-леки инфекции, за облекчение на подути млечни жлези и за намаляване на кистите в гърдите.

Цветовете на глухарчето съдържат лецитин, чието локално приложение помага при заболявания като псориазис. Маслото може да се използва за масаж на цялото тяло, за отпускане и релаксация.

Рецепта за масло от глухарче – цветове

Необходимо ви е висококачествено студено пресовано масло (зехтин, бадемово, сусамово, от гроздови семки). Напълнете две трети от буркана с цветове от глухарче, залейте ги с масло до върха, покрийте ги добре.

Разбъркайте сместа, за да излязат мехурите с въздух. Поставете марля отгоре и фиксирайте с ластик. Оставете буркана на слънчево топло място за две седмици или докато цветовете покафенеят. След това прецедете маслото в в стерилизирана тъмна бутилка. Да се съхранява на тъмно и хладно място.

Бърза рецепта за масло от глухарче – цветове

Ако нямате време да изчакате две седмици, можете да приготвите маслото по друг, по-бърз начин. Напълнете две трети от буркана с цветове и го допълнете до горе с масло. Поставете буркана в съд с двойно дъно и бавно загрявайте на най-слабия огън за 30-60 минути. Маслото не трябва да е прекалено горещо, за да не се сварят цветовете и да загубят лечебните си свойства. Върнете сместа в буркан и я оставете на слънце за един ден, след това прецедете и съхранявайте. Въпреки че това е по-бърза рецепта, препоръчително е да приготвите другата.

Как да използвате маслото? Масажирайте с него възпаленото място няколко пъти на ден.

loading...