НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отглеждането на краставици никога не е било по-лесно!

Отглеждането на краставици никога не е било по-лесно!

0
Отглеждането на краставици никога не е било по-лесно!
Отглеждането на краставици никога не е било по-лесно!

Занимавам се с градинарство вече 5 години. И първото нещо, което не ми се получи особено добре, беше отглеждането на краставици. Оказва се, че съм ги засадила и поливала по грешен начин. Една съседка – опитен градинар ми даде много ценни съвети. И сега се придържам към следните правила.

1) Засаждам краставиците само в дълбоки лехи – садя семената на дълбоко в почва, в която има много компост. Защо е нужно това? Първо, влажността се запазва добре. А това е много важно за краставиците! И не се оголват корените! Ако корените на краставицата леко се оголят, това веднага кара листата бързо да пожълтеят.

2) Опитвам се поне веднъж на десет дни да подхранвам краставиците. Обикновено правя това с инфузия от билката лопен или инфузия от окосена трева, която съхранявам в бъчви под капак. Пропорциите са следните: половин кофа вода и половин кофа инфузия. Получава се прекрасно натурално торене.

3) Когато една съседка ми даде пепел (в дома си има печка), я добавих към вода и така се получи пепелна вода, която е богата на калий (чаша пепел на кофа с топла вода).

Вижте още: Банята ви ще блести от чистота с помощта на тези трикове

Аз не използвам никаква химия в градината. Някои от моите съседи казват, че това е напразно. Много по-ефективно и по-лесно е да си направите натурална инфузия. На моите 7 акра градина искам да отглеждам за мен и семейството ми природни зеленчуци без химикали! Именно затова купихме градина с малка къща. А “химически краставици” мога да си купя и от пазара. Днес, не си ги купувам, а си отглеждам натурални краставици сама!

Успех на всички за упоритата им работа!

loading...