НАЧАЛО ЗДРАВЕ Научете за какви проблеми съобщават пъпките по лицето!

Научете за какви проблеми съобщават пъпките по лицето!

0
Научете за какви проблеми съобщават пъпките по лицето!
Научете за какви проблеми съобщават пъпките по лицето!

Древното изкуство на картографиране на лицето може да ви помогне да определите причината за възникналите здравословни проблеми.

Често се разстройваме от появата на няколко пъпки, концентрирани в една част на лицето.

Какво точно означават пъпките в определени области на лицето? Нека разберем.

Зони 1 и 3: Храносмилателна система
Шоколадът и пъпките винаги “вървят” заедно. В допълнение, голямото количество мазнини в диетата ви може да доведе до поява на пъпки по челото ви. Добавете към вашата диета зелен чай, богат на антиоксиданти и увеличете консумацията на вода, за да изчистите тази област.

Зона 2: Черен дроб
Алкохолът и млечните продукти са главните причини за появата на пъпки в тази област. В тази област реакцията към хранителните алергени също се отразява.

Зони 4, 6, 8 и 10: Бъбреци
Появата на пъпки, разположени близо до ухото, както и тъмните кръгове около очите, могат да бъдат причинени от дехидратация. Уверете се, че хидратирате достатъчно тялото си през целия ден, пийте най-малко осем чаши вода на ден и избягвайте колкото е възможно кафето, чая и солта.

Зона 7: Сърце
В тази област кожата е пълна с разширени пори, затова се уверете, че четките за грим и всичко, което използвате за лицето си е чисто. Опитайте се да намалите високото кръвно налягане, за да изчистите тази област от пъпки. Заменете “лошите” мазнини с много плодове, зеленчуци, ядки и мазна риба, богата на мастни киселини. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате други проблеми със сърдечно-съдовата система.

Зони 5 и 9: Дихателна система
Ако сте пушач, може да откриете, че често имате пъпки по бузите си. Дългите редовни разходки ще ви помогнат да създадете чудо с лицето си.

Зони 11 и 13: Хормони
За много жени тази зона е ключов индикатор за стреса и хормоналните дисбаланси, които често се появяват по време на менструалния цикъл. Въпреки че няма какво да се направи в тази ситуация, обаче, здравословното хранене и физическите упражнения ще са от полза за вашето лице.

Зона 12: Стомах
Ако вашата храна е била претоварена с “тежки” храни, детоксикирайте тялото си или добавете повече фибри към вашата диета, също за да подпомогнете храносмилането.

Зона 14: Болести
Пъпките в тази област може да подсказват, че тялото ви се опитва да се бори с бактериите. Не се паникьосвайте, започнете да пиете много вода. Дайте на тялото си време.

loading...