НАЧАЛО ЗДРАВЕ Облекчете главоболието с помощта на този компрес

Облекчете главоболието с помощта на този компрес

0
Облекчете главоболието с помощта на този компрес
Облекчете главоболието с помощта на този компрес

Този прост метод на лечение винаги ще ви отърве от главоболието!

Главоболието е един от най-често срещаните медицински проблеми. Някои хора често страдат от него, докато други трудно могат да си спомнят кога са имали главоболие. Хроничното (многократно повтарящо се) главоболие може да е от голямо безпокойство, но рядко показва сериозно заболяване.

Ако главата ви боли и това не може да се търпи, веднага пригответе солев разтвор.

Този прост метод на лечение ще облекчи главоболието и благодарение на това кръвното налягане също ще се нормализира.

Първата стъпка е да подготвите превръзката. Сгънете на 8 слоя марля (по ширина превръзката трябва да съответства на височината на челото, а по дължина – на обиколката на главата).

След това затоплете до температура от 60-70 градуса 250 мл вода и разтворете в нея 2 ч.л. без връх сол. Ще получите 8% физиологичен разтвор. Бързо измийте с топла вода челото, ушите, шията, напоете марлята с горещия разтвор, внимателно изстискайте излишната течност, изчакайте леко да се охлади и превържете с нея главата си, обвивайки челото, ушите и врата. За да закрепите компреса, го фиксирайте с памучен шал. След това можете да си легнете.

Вижте още: Изчистване на черния дроб в домашни условия

Само след няколко минути ще почувствате облекчение, но не бързайте да сваляте превръзката. След отстраняване на превръзката отново е необходимо главата да се измие с топла вода.

loading...