НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 8 мощни естествени средства за почистване на фугите

8 мощни естествени средства за почистване на фугите

0
8 мощни естествени средства за почистване на фугите
8 мощни естествени средства за почистване на фугите

Няма нищо по-лошо от факта, че с течение на времето фугите започват да потъмняват. Без значение дали в кухнята, в банята или на пода, изглежда неестетично и не е хигиенично.

Циментовият разтвор между плочките е отлично място за развитие на мухъл и мръсотия. И най-вероятно разнасяте мръсотията и мухъла на други места във вашия дом.

Въпреки че това е уморителна работа, можете да почистите лесно всичко, ако изберете подходящите средства. Прибягването до агресивни химикали, може и да е правилният начин, но наистина трябва да сте сигурни, че имате подходяща вентилация.

Поради тази причина всички естествени почистващи средства са отличен вариант. Те са прости и гарантираме, че имате 95% от тези съставки във вашия дом. И така, какво чакаме? Проверете списъка и започнете да почиствате мръсотията:

1. Сода

С помощта на гъба, вода и 1/2 чаша сода можете да изтъркате фугите.

2. Оцет

За наистина тъмни и мръсни фуги, използвайте оцет. С помощта на гъба, напоена с бял оцет, избършете мръсотията. След това посипете сода на стара четка за зъби и продължете да почиствате. Тази мощна комбинация ще донесе реални резултати.

3. Кислородна вода

Ако имате проблем с плесента, трябва да вземете 1 част кислородна вода (3%) и 1 част вода, смесете съставките в спрей-бутилка. Напръскайте и оставете за 45 минути. След това измийте всичко.

4. Сол

Солта има бактерицидни свойства, така че е отлично средство за дезинфекция и почистване. Всъщност солта буквално изсмуква водата и мръсотията. Просто втрийте (под формата на разтвор) с влажна кърпа, оставете за една нощ и след това изплакнете.

5. Лимонена киселина

Вероятно вече знаете, че лимонената киселина помага за избелване на вещите – например, в козметичните продукти се използва за премахване на тъмни петна. Можете да използвате лимонената киселина и за мръсните фуги. Киселината ще убие всякаква плесен и гъбички, но ако наистина искате да получите истинска чистота, разбъркайте киселината със сода и изтъркайте.

6. Боракс

Той действа подобно на содата за хляб в смисъл, че почиства, дезинфекцира и дезодорира. Така че, втрийте бораксовия разтвор с влажна кърпа, за да направите фугите като нови.

7. Почистване с пара

Почистването с пара не би изсветлило фугите, но ще дезинфекцира. Това е чудесно естествено решение, което ще ви помогне да се отървете от микробите и плесените.

8. Кастилски сапун

Този естествен сапун е направен от растения, така че не съдържа агресивни химикали. Използвайте течен вариант, смесен с вода и сода, за да дезинфекцирате. Можете да използвате това средство за почистване на целия дом.

loading...