НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Вкореняване на роза с помощта на обикновен картоф

Вкореняване на роза с помощта на обикновен картоф

0
Вкореняване на роза с помощта на обикновен картоф
Вкореняване на роза с помощта на обикновен картоф

След два месеца ще порасне красива роза!

Ние подаряваме или получаваме цветя на всякакви събития: Ден на майката, Ден на бащата, рождени дни или когато отправяме поздравления. За съжаление, откъснатите цветя изсъхват и умират толкова бързо. Но този трик може да помогне на розата да образува корени, а след това да я засадите и да ѝ се радвате дълго време.

Ще ви трябват:

  • Откъсната роза
  • Картоф
  • Пластмасова бутилка
  • Пръст
  • Саксия

Изберете розата, която искате да засадите в саксията. Първо, отстранете всички листа и отрежете стъблото под ъгъл от 45 градуса на около 3 см под съцветието.

Съвет: Ако цветът не е увреден, можете да го поставите в малка ваза с вода и да му се насладите още няколко дни.

Сега вземете картофа. Пробийте дупка в картофа, точно с размера на стъблото на розата. Уверете се, че тя ще пасне плътно на стеблото.

Покрийте дъното на саксията с 8 см от почвата и поставете картофа.

Когато запълните останалата част от саксията с пръстта около розата, по-голямата част от работата е свършена.

Единствената част, за която не бихте се сетили, е миниатюрна оранжерия за вашата роза. Рециклираната пластмасова бутилка ще осигури топло и уютно място за растеж.

Отрежете дъното и поставете внимателно бутилката около стъблото на розата. Почистете почвата около бутилката, а не вътре.

Сега всичко, което можете да направите, е да притиснете с пръсти и да се надявате, че ще видите признаци на живот. Първите издънки ще се появят доста бързо.

Вижте още: Ето как лукът ще дава повече реколта всяка година!

Можете да опитате този трик с всички видове розови храсти. Не се притеснявайте, ако не се получи при първия ви опит. Приятелите и семейството ви ще бъдат потресени, когато им покажете красивите си, пораснали рози. Колко хубаво е, че те могат да живеят отново и да цъфтят с цялата си слава, вместо да бъдат хвърлени на боклука!

loading...