НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 7 начина за избавяне от мравките, за които вероятно не знаете

7 начина за избавяне от мравките, за които вероятно не знаете

0
7 начина за избавяне от мравките, за които вероятно не знаете
7 начина за избавяне от мравките, за които вероятно не знаете

7 начина за избавяне от мравките, за които вероятно не знаете

Избавянето от мравките не е шега, защото те продължават да се появяват. Мравките проникват в дома ви и достигат до почти всички части от него. Топлото време влошава ситуацията и мравките се появяват навсякъде. Насекомите могат да бъдат наистина досадни и всички ние търсим правилния начин да се отървем от тях.

Ето 7 начина за справяне с тези насекоми:

Измивайте кенчетата от сода
Да, мравките могат да доловят този сладък аромат и да нахлуят в дома ви. Не просто ихвърляйте кенчетата в кофата, а преди да се отървете от тях, първо ги изплакнете.

Пикник маса
Това вече звучи забавно. Ако сте на пикник, опитайте да създадете един вид защитна линия, която да държи мравките далеч от храната ви. Поставете четири тарелки под краката на масата и ги напълнете с вода. Мравките определено ще попаднат в тези “басейни”.

Капани
Натриевият борат е опасен за децата и домашните любимци. Използвайте го внимателно, ако има деца или животни наоколо. Смесете боракс и захар и добавете достатъчно вода, за да получите сиропообразна консистенция, която в крайна сметка ще се превърне в паста. Мравките не могат да устоят на това. Прехвърлете сместа в съд, изсушете всички отвори за лесно навлизане. Капанът ще подейства.

Кайенски пипер
Лютият червен пипер е отличен репелент за насекоми и всичко, което трябва да се направи – е да го поръсете на входа на дома си или директно до мравуняка. Разбира се, първо трябва да го намерите.

Оцет
Оцетът не вреди на мравките, но със сигурност нарушава обонянието им. Ако не можете да намерите мравуняка, просто напръскайте мравките с оцет и ги проследете. Там е вашият източник.

Унищожете мравките
Това може да изглежда жестоко, но да се отървете от мравките е здравословно действие. Пуснете градинския маркуч в мравуняка или излейте вряла вода в него.

Защитете дома си
Предотвратете бъдещи нашествия. Премахнете остатъците, които мравките са оставили и почистете къщата си. Използвайте комбинация от оцет и сапун.

Да се отървете от мравките е достатъчно лесно. Необходим ви е само оцет и достатъчно търпение.

loading...